avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea inscrierii in OAMMR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea inscrierii in OAMMR

Buna ziua!As dori un raspuns la intrebarea urmatoare:
Sunt asistent de igiena la DSP Brasov, in prag de pensionare (dosarul de pensie este pe rol)..Acum sunt obligat de serviciul personal, printr-o adresa sa prezint autorizatia de libera practica actualizata, conform Ord.180/2003.Mi se pare ca acest ordin nu mai este actual, iar urmarea ar fi sa ma inscriu in OAMMR.
Aceasta-i intrebarea: este obligatorie inscrierea, nu mai pot profesa cateva luni, pot fi dat afara?Ce valoare poate avea o solicitare care nu are un temei legal actual?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:48, 27 Februarie 2016
Ordinulnr.180 din 5 martie 2003 al ministrului sănătăţii şi familiei privind eliberarea autorizaţiei de liberă practică medicală pentru personalul medical cu pregătire superioară de scurtă durată, postliceală şi medie este inca in vigoare.

art.1
Începând cu anul 2003 personalul medical cu pregătire superioară de scurta durata, postliceala şi medie, care practica profesiunea în unităţi publice sau private, are obligaţia de a se înscrie în Registrul unic al asistentilor medicali şi de a poseda autorizaţia de libera practica medicală conform art. 5 din Ordinul ministrului sănătăţii nr. 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, eliberata de direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu avizul Ordinului Asistentilor Medicali din România.
Revin la subiectul inscrierii in OAMMR.Eu am autorizatie de libera practica, eliberata in 2008, expirata in 2013.Conform L 307,a fost eliberata si cu avizul Ordinului Asistenţilor Medicali.Daca reavizarea se face "fără cerere expresă din partea asistentului medical autorizat să practice profesiunea şi fără întocmirea unui nou dosar", nu se poate viza autorizatia existenta, incepand cu aceasta data?
Reavizarea nu se poate face din oficiu , ci numai la cererea dvs. prin depunerea unui nou dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata asistenta medicala, la privat - dosar de personal rrramor rrramor Buna seara, Ma adresez dumneavoastra deoarece nimeni nu a reusit sa ma lamureasca intr-un aspect pe care urmeaza sa vi-l prezint. Sunt specialist Resurse ... (vezi toată discuția)
Obtinerea avizului de libera practica in sanatate AlexandraTanase AlexandraTanase Intrebarea mea este daca un absolvent de Scoala Postliceala Sanitara poate obtine Avizul de Libera Practica in Sanatate si daca poate lucra in acest domeniu, ... (vezi toată discuția)
Ordinul 66 si ordin nr. 93 sunt in vigoare sau abrogate ? petrescucornelia petrescucornelia 1. Ordinul 66 din 8 februarie 2002 (Ordinul 66/2002) pentru aprobarea Normelor privind obtinerea specializarilor si competentelor pentru asistentii medicali ... (vezi toată discuția)