avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am o intrebare - plecare minor de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am o intrebare - plecare minor de acasa

ma numesc Adelina am 17 ani , am un iubit de 19 ani iar parintii mei sunt impotriva noastra . eu am foarte multe certuri acasa si nu mai suport ca sa stau tot in stres aici cu mama mea in casa . eu as vrea ca sa ma mut la iubitul meu dar imi este frica ca sa nu pateasca el ceva. eu doresc sa ma mut la el de buna voie nu sunt obligata sau altceva . consider ca nu as mai trai in stres daca as sta cu el in casa . ne iubim foarte mult si ne intelegem extrem de bine si tocmai de aceea vreau sa ma mut la el ..are toate conditiile necesare ca sa ma intretina mult mai bune decat am eu acasa plus ca lucreaza . Ce se poate intampla in cazul ca ma mut la el si parintii mei fac plangere la politie ? avand in vedere ca eu nu mai doresc sa locuiesc cu ei
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 22:35, 27 Februarie 2016
Buna ziua,
Pana la 18 ani, sunteti minora si v-as recomanda sa faceti tot posibilul sa va impacati cu parintii si sa ramaneti langa ei. Dupa asta, daca veti considera ca v-ati maturizat destul, faceti ce vreti, nu veti mai avea nevoie de acordul lor, dar pana atunci, da, pot face plangere, fiindca relatiile cu un minor sunt interzise prin lege. Minorul se afla in intretinerea parintilor pana la varsta de 18 ani cand va deveni major, abia dupa aceasta varsta veti putea decide asupra vietii dv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
sti legile sigur ? pentru ca am niste amici care au o situatie similara si politia nu le.a facut nimic doar fata a dat o declaratie ca vrea sa ramana cu baiatul
Stimata domnisoara, eu v-am dat un sfat, sigur, bazat pe prevederile legale cu privire la minori, asta nu inseamna insa ca "ne tragem de maneca".
Dealtfel, nu sunteti obligata sa faceti cum v-am sfatuit eu, faceti cum doriti...repercusiunile nu le voi suporta eu.

Si da, legile se aplica in functie de caracteristicile particulare ale fiecarei situatii. Prietenul dv. s-ar putea face vinovat de savarsirea uneia sau mai multor infractiuni, probabil in concurs, prevazute de Codul Penal privind intretinerea de relatii sexuale cu o persoana minora (art.198 si urmatoarele din Codul penal) chiar daca aveti 17 ani, daca va face promisiuni de casatorie etc. ar putea intra sub incidenta art. 199 Cod Penal.
eu inteleg ce spuneti ...dar eu daca voi merge la el si inainte merg la politie sa depun decalaratie ca doresc sa stau cu el..mici asa nu se poate face nimic?
si in primul rand nu am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu ..de aceea spun daca s.ar putea face ceva sa ma pot muta cu el

Alte discuții în legătură

Am dat-o rau in bara...ajutor..va rog - sex intre minori Diana2000maria Diana2000maria Deci.... am un iubit de 18 ani iar eu am 16 ani .. si suntem impreuna de aproape 8 luni ... din a treia luna am facut dragoste... si am fost de comun acord ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)