avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am o intrebare - plecare minor de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am o intrebare - plecare minor de acasa

ma numesc Adelina am 17 ani , am un iubit de 19 ani iar parintii mei sunt impotriva noastra . eu am foarte multe certuri acasa si nu mai suport ca sa stau tot in stres aici cu mama mea in casa . eu as vrea ca sa ma mut la iubitul meu dar imi este frica ca sa nu pateasca el ceva. eu doresc sa ma mut la el de buna voie nu sunt obligata sau altceva . consider ca nu as mai trai in stres daca as sta cu el in casa . ne iubim foarte mult si ne intelegem extrem de bine si tocmai de aceea vreau sa ma mut la el ..are toate conditiile necesare ca sa ma intretina mult mai bune decat am eu acasa plus ca lucreaza . Ce se poate intampla in cazul ca ma mut la el si parintii mei fac plangere la politie ? avand in vedere ca eu nu mai doresc sa locuiesc cu ei
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 22:35, 27 Februarie 2016
Da, singurul refuz legal al minorului (cf legii actuale) este acela exercitat impotriva propriilor parinti.
da, art la care m-am referit din vechiul cod (Multumesc pentru corectie! :bow:) :
chiar daca aveti 17 ani, daca va face promisiuni de casatorie etc. ar putea intra sub incidenta art. 199 Cod Penal.

sau in noua versiune, respectiv codul penal in vigoare:
Art. 220: Actul sexual cu un minor
(3) Fapta prevazuta in alin. (1) , comisa de un major cu un minor cu varsta intre 13 si 18 ani, cand majorul a abuzat de autoritatea ori influenta sa asupra victimei, se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

nu cred ca se vor muta impreuna ca si colegi de apartament, deci n-as baga mana in foc ca nu vor avea de-a face cu acest din urma articol din actualul C. Penal. Dar repet, cum am subliniat si anterior, este doar o probabilitate. oricum, afirmatia dv. mie mi-a ramas in ceata: "..are toate conditiile necesare ca sa ma intretina mult mai bune decat am eu acasa plus ca lucreaza" asta mie imi inspira o influenta asa cu iz material. (dar poate e doar o perceptie subiectiva) Oare parintii lui ce parere au?! El ce varsta are?!

Pana una alta, raman la sfatul dat si anume, sa nu va grabiti...cu timpul va veti da seama si de ce am spus asta.
Toate cele bune, si fie ca dragostea voastra sa n-aiba de-a face cu niciun Cod Penal! :innocent:
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat-o rau in bara...ajutor..va rog - sex intre minori Diana2000maria Diana2000maria Deci.... am un iubit de 18 ani iar eu am 16 ani .. si suntem impreuna de aproape 8 luni ... din a treia luna am facut dragoste... si am fost de comun acord ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? armandonfs armandonfs Sunt confuz si as dori niste raspunsuri, am 21 de ani iar prietena mea 17 proaspat impliniti,intretinusem relati sexuale iar parinti ei nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)