avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un sfat va rog
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un sfat va rog

Buna ziua, Pe scurt: Firma la care lucrez, din cauza crizei, acum cateva luni ne-a micsorat programul de lucru la 4 ore printr-un act aditional la CIM. (salar 360 lei). De lucrat, lucram 8-10 ore pe zi plus sambata pe 1000 lei. In fapt, cred ca conducerea si-a vazut avantajele si in aceasta situatie vom ramane mult, mult timp. Mai nou, a aparut un regulament de ordine interioara (nu a ajuns la mine), in care se specifica programul de lucru de 4 ore, dar si faptul ca putem ramane peste program. Nu stiu ce sa fac: sa-l semnez sau nu. Cred ca daca il semnez, nu am nici o cale de a ma plange la ITM sau la alte foruri pt. drepturile mele. Situatia mea nu e prea roz la firma pt. mine ("am gura mare").
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 5 August 2009
Daca in instanta se poate dovedi ca desi ati semnat actul aditional de micsorare a programelui de munca, dar in realitate aceasta a fost doar "de forma", atunci s-ar putea sa se poata. Cred ca unul din colegii nostri avocati ar putea sa ne spuna mai multe.
La serviciu, in general, este de preferat sa fiti mai "in banca dvs", mai discreta. Veti avea mai multe de castigat asa.
nikol.ilea a scris:

La serviciu, in general, este de preferat sa fiti mai "in banca dvs", mai discreta. Veti avea mai multe de castigat asa.

poate ar fi interesant sa deschizi un topic pe acest subiect ;)

Eu una nu m-as exprima asa.
A fi corect si a-ti face treaba cu seriozitate si responsabilitate mi se pare mai de apreciat decat doar a sta in banca ta.
E adevart ca iti trebuie mult echilibru si anume maturitate sa faci o granita corecta intre a fi in banca ta si a iti sustine interesul si parerile :)
Sunt convinsa ca la un astfel de subiect fiecare am gasi o multme de comentarii :D
Cred ca as putea dovedi acest lucru. Partea rea e ca deja am fost luat in colimator, si mi se cauta diverse motive pt. a pleca din societate. Pana acum m-am tinut tare, in sensul ca nu am facut greseli. Daca e sa plec, cel putin sper sa beneficiez de somaj. Numai ca e destul de greu. Eu sper sa ma tin tare si de aceea am nevoie de sfaturile dumneavoastra.
In cazul in care intentionati sa faceti actiune in instanta va e de folos raspunsul in urma controlului ITM la societate.

Stiti in ce conditii beneficiati de somaj?
sa aveti stagiu de 12 luni in ultimele 24 si sa incetati conrtactul din initiativa angajatorului (deci nu prin demisie si nici prin acordul partilor.)

In legatura cu anularea actului pt program de 4 ore in instanta, cred ca v=ar fi util sa aveti un avocat, nu este asa de simplu ca anularea unei decizii de concediere nelegala, sau ca solictarea unor drepturi salariale restante, dupa parerea mea.
Nu cred ca ajuta foarte mult raspunsul dat de catre ITM ... intrucat trebuie sa dovedeasca vicierea consimtamantului la incheierea acelui act aditional de modificare a timpului de munca.

Alte discuții în legătură

Modificare prin decizie a timpului de lucru corina_alice corina_alice Buna ziua, As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea ... (vezi toată discuția)
Durata muncii modificata de la 8 ore la 4 ore ? 22.08.2009 22.08.2009 Va rog a ma ajuta cu un raspuns: Angajatorul doreste modificarea la toti angajatii a puc. H din Contractul de munca individual respectiv trecerea ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? KLINTON KLINTON Am dreptul la somaj in conditiiile in care decizia de desfacere a CM s-a facut cu art 61 lit.d?Deasemenea specific ca in perioada 30iunie 2008-feb 2009 am ... (vezi toată discuția)