avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel constatarea calitatii de mostenitor-nelamurire ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel constatarea calitatii de mostenitor-nelamurire taxa de timbru

buna ziua!
in urma unui proces de constatare a calitatii de mostenitor , reclamanta a platit o taxa de timbru de 50 lei si atat. Paratii au contestat calitatea reclamantei dar instanta a stabilit ca reclamanta a acceptat tacit succesiunea.
Am facut apel si am primit o adresa prin care instanta imi solicita sa platesc o taxa de timbru de 3000 lei.
va rog sa ma lamuriti... De ce trebuie sa platesc o astfel de taxa avand in vedere ca reclamanta la cererea de chemare in instanta a platit doar 50 lei reprezentand doar stabilirea calitatii de mostenitor. Taxa de timbru la apel nu este de 50% din taxa de timbru de la cererea de fond?
va multumesc anticipat.

Raportează abuz Răspunde Citează Editează
mesajul poate fi editat în termen de 30 minute
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
olympya, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:16, 27 Februarie 2016
faceti cerere de reexaminare a taxei judiciare de timbru
Trebuie să formulaţi cerere de reexaminare în termen de trei zile de la data la care aţi primit adresa instanţei de apel.
Articolul 39, alin. (1) din O.U.G. nr. 80/2013:
(1) Împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, reclamantul poate face cerere de reexaminare, la aceeaşi instanţă, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei datorate. Cererea de reexaminare este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reexaminare taxa de timbru geo-vem geo-vem Rog respectos imi poate da cineva un model de cerere de reexaminare in cazul unei taxe de timbru,la o contestatie la executare. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)