avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit auto reprezentant legal a unui minor
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit auto reprezentant legal a unui minor

Buna ziua,
Va abordez cu o problema lagara de scutirea taxei auto.
Am depus actele necesare pentru scutire printre care si certificatul de handicap gr. 1 a baietelului meu in varsta de 5 ani cu SD la Serviciu Public Finante Locale din Ploiesti.
In data de 01.02.2016, am primit ras
puns prin posta ca sunt scutit de plata acestui impozit.
Ieri, am primit o alta informare din partea dumnealor, in care mi se comunica ca, dupa o analiza amanuntita a dosarului reducerea nu mi se aplica doarece in cartea de identitate a autovehicului nu se precizeaza ca autoturismul este destinat transportului persoanelor cu handicap.
In aceasi zi, am contactat telefonic persoana de contact, e explicandu-i ca baietelui meu nu este nedeplasabil si are Sindrom Down Gr 1, iar in legea nr227/2015 Codul Fiscal (care de astfel mi-au mentionat-o si ei in raspuns) se specifica ca se acorda sutire de impozit si reprezentantilor legali ai minorilor cu gr 1 de invaliditate.
Mi-a sugerat sa depun contestatie la registratura(nu mi-a specificat in cat timp de la data primirii raspunsului) iar in cazul in care raspunsul este acelasi sa-i actionez in instanta
I-am raspuns ca o sa fac aceste demersuri, mai ales ca nu mi se pare normal sa primesc la scurt timp din partea lor raspunsuri diferite la solicitarea mea, ceea ce imi ridica un semn de intrebare legata de profesionalismul colegilor dumneai.
Vreu sa va intreb ce sa fac in continuare?Saptamana urmatoare sunt disponibil sa merg din nou la ei sa depun contestatie, la care m-am gandit sa- atasez si cateva declaratii a persoanelor care se ocupa de copil.(logoped, kinetoterapie, o educatoare de la sc speciala, o persoana din cadrul unui sanatoriu la care a facut terapii) care sa-mi specifice ca folosesc masina in deplasarea baietelui meu, aspect total adevarat.
In asteptarea unor sfaturi, va multumesc anticipat si v
a urez multa putere in continuare;-)))
:frantic:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:04, 28 Februarie 2016
Depuneti contestatie , la care atasati doar certificatul de handicap a baietelului dvs.

In functie de raspunsul primit la contestatie, atunci veti decide daca actionati sau nu in judecata.
freeelis a scris:

Depuneti contestatie , la care atasati doar certificatul de handicap a baietelului dvs.

In functie de raspunsul primit la contestatie, atunci veti decide daca actionati sau nu in judecata.

Unde se depune contestatia??
Contestatia se depune la comisia superioara de exepertiza medicala persoane cu handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie sportmontan sportmontan Buna dimineata. In data de 24.11.2015 am depus o contestatie la un raspuns primit privind incadrarea in grad de handicap. Care este durata maxima de raspuns ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap costy_generalu costy_generalu Am i intretinere fata mea care a implinit 18 ani si este persoana cu handicap accentuat.dupa 12 ani de gr 1 la majorat au constatat domnii de la comisie ca sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei de incadrare in grad de handicap curelusa curelusa buna ziua ma numesc ionut sunt din pascani jud. iasi sunt bolnav de hemofilie tip a forma severa am mana stinga blocata din zona cot ,mina dreapta imi sunt ... (vezi toată discuția)