avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Infractor roman arestat in Franta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Infractor roman arestat in Franta

Un infractor roman, condamnat definitiv cu executare, a fost arestat in Franta in vederea extradarii in Romania. Dupa parerea mea este complet iresponsabil si nu poate raspunde din punct de vedere penal. Nici avocatii sai din Romania nu au urmarit interesul clientului si nici procurorii nu au fost dispusi sa respecte principiul de drept conform caruia anumiti bolnavi psihici nu pot raspunde penal, asa ca a fost condamnat la inchisoare cu executare. Intrebarea este ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Attila János Szűcs , Alte profesii 05:57, 28 Februarie 2016
Dacă este bolnav psihic nu poate executa pedeapsa în penitenciar.
Este insa necesara o expertiza psihiatrica făcută de IMI pentru a se stabili dacă este bolnav psihic și nu poate executa pedeapsa.

Avocatul francez poate solicita instantei franceze o expertiza psihiatrica pentru a se face în Franța.
Dacă e bolnav periculos trebuie internat medical în spital de psihiatrie.
Sufera de schizofrenie paranoida si a fost deja internat psihiatric fortat in Romania, dar nu este violent (ma rog, in afara de sado-masochism, care nu este ilegal daca este consimtit intre adulti). Insa din anumite perspective poate fi considerat ca reprezinta un pericol, deoarece multi oameni il considera o autoritate si si-au lasat carierele pentru a face ce spune el (ceea ce include anumite fapte rusinoase sau ilegale).
In regimul Penitenciar veti intalni astfel de bolnavi care sunt in regim special dar totusi incarcerat, Codul Penal a condamnat inculpatul pentru fapta savarsita nu pentru ca este un cetatean ci fapta in sine. Iar cazul despre care discutati este foarte raspandit, nu necesita insotitor, au discernamant pastrat, mai bine spus raspunde bolnavul cu art. 113 articol care prevede alienati mintali, daca vorbim de art. 114 bolnavi care depasesc limitele discernamantului care ar trebui sa fie OLIGOFRENI ori ceva de gen, dar se va gasi si o modalitate de internare intr-un spital Penitenciar cum ar fi : Jilava, Socola (IASI), Dr. Petru Groza (Bihor), si mai sunt spitale de gen pana la ispasirea pedepsei primate, dar tot regim de detentie.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
Attila János Szűcs , Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz psihic nu infractor olga2011 olga2011 am un prieten cu tulburare afectiva bipolara si in ultimul timp [fiind in stare maniacala] a acumulat mai multe amenzi si dosare penale de circulatie ... (vezi toată discuția)
Care este obiectul unei expertize psihiatrice? ContSters396991 ContSters396991 Cod Procedură Penală, Art. 184 (3) Expertiza medico-legală psihiatrică se efectuează după obţinerea consimţământului scris al [b]persoanei ce ... (vezi toată discuția)
Am intalnit un caz bizar de oligofren Lycidas Lycidas Conducere fara permis, persoana in cauza sufera de oligofrenie GR II teoretic, diagnostic dat de catre IML Mina Minovici, in anul 1985, in acele perioade totul ... (vezi toată discuția)