avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun propriu sau bun comun?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun propriu sau bun comun?

Buna ziua si va multumesc anticipat pentru timpul acordat acestui subiect. As dori, daca se poate o lamurire cu privire la speta urmatoare.
Numita X aflata in casatorie de 10 ani cu numitul Y primeste o donatie de la un tert cu care achizitioneaza un imobil. Dupa 5 ani cei doi divorteaza iar apoi se recasatoresc. Intrebarea mea este urmatoarea. Imobilul achizitionat de catre X , achitat cu donatia in intregime conform incheierii de autentificare este bun propriu sau bun comun ? Descendentii directi ai X intra in concurs in situatia unui deces al X la mostenire cu sotul Y??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:54, 28 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Da, donatia este mentionata pe contractul de vanzare cumparare. Este identica cu valoarea imobilului precum si mentiunea ''Subsemana N M necasatorita declar ca donez numitei X suma de 40 de milioane lei necasara pentru cumpararea apartamentului mentionat mai sus, ce se va constitui bun propriu, fara a intra in comunitate.

Deci este sau nu strict bun propriu ?
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2016
avocatnetsimpleuser, utilizator
e bun propriu a lui x daca a facut precizarea pe contract.
In cazul decesului lui x, y intra in concurs cu descendentii acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala cornel48a cornel48a Mama s-a recasatorit in 1992 si in 1996 a cumparat de la mama dansei o garsoniera la un pret modic (1.200$ - un minim acceptat de notar) cu uzufruct viager ... (vezi toată discuția)
Impartire locuinta după divort cipraen cipraen Soti sub regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri, nemodificat. Unul dintre soti primeste o donatie in vederea achizitionarii unei locuinte. Se ... (vezi toată discuția)