avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere munca 2 ani!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere munca 2 ani!

Buna ziua,

Ce se intampla daca un angajat nu este angajat 2 ani de catre nimeni si nu a cotizat la PENSIE si Medicul de familie( CAS si CASS )?

Aceasta persoana nu a avut venituri timp de 2 ani , daca se reangajeaza ce se intampla ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 4 Martie 2016
Perioada respectiva nu constituie vechime in munca, stagiul de cotizare la pensie, sanatate si somaj.

Daca se reangajeaza, atunci devine asigurat in cele 3(trei) sisteme de asidurari mentionate mai sus.
Pentru perioada de inactivitate angajatul trebuie sa plateasca retroactiv ?
La pensie nu se poate plati retroactiv contributia.
Daca eu ii fac CIM cand vad cei de la ITM nu ii trimit plic sa plateasca restanta ?

am vazut la TV ca trebuie platit retroactiv, pe perioada de inactivitate !
ITM-ul nu trimite plicuri pentru a plati retroactiv. :-/

ITM-ul va poate sanctiona pentru neinregistrarea in termen a c.i.m. in REVISAL.

Plata contributiilor intra sub incidenta competentei ANAF-ului.

p.s.
Nu tot ce se spune la TV este si adevarat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte munca psg psg in cazul in care un angajator nu achita contribitiile la stat ale unui angajat pe o perioada mai mare,acesta pierde acea perioada ca vechime ? (vezi toată discuția)
Neplata contributii de catre angajator brinzaru brinzaru Sunt angajat la o firma (firma aflata in insolventa momentan,in curand poate in faliment)iar in ultimii 2 ani nu s-au facut plati pentru contributii catre ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În anul 2021 august, m.am "angajat" cu un asa zis ... Cashmere Cashmere Bună ziua! În anul 2021 august, m.am \"angajat\" cu un asa zis contract de munca pe nedeterminat... Luna aceasta am descoperit ca nu am asigurarea medicala ... (vezi toată discuția)