avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte munca

in cazul in care un angajator nu achita contribitiile la stat ale unui angajat pe o perioada mai mare,acesta pierde acea perioada ca vechime ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 11 Noiembrie 2011
Le puteti achita si dvs retroactiv dar ar fi bine sa discutati cu angajatorul sau sa sesizati itm ul,daca nu se achita da nu aveti vechime in munca
psg a scris:

in cazul in care un angajator nu achita contribitiile la stat ale unui angajat pe o perioada mai mare,acesta pierde acea perioada ca vechime ?

Nu se pierde vechimea in munca , insa perioada pentru care nu s-au platit contributiile la stat nu se ia in considerare la calculul stagiului de cotizare pentru pensie, somaj ...

p.s.
ITM-ul nu are atributii in ceea ce priveste plata contributiilor datorate nugetului de stat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu mi-a platit contributiile pentru sanatate si pensie Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Sunt angajat cu contract de munca intr-o pozitie de conducere si am aflat cu surprindere ca angajatorul nu mi-a platit contributiile pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla dacă angajatorul mi-a plătit toate contribuțiile pentru contractul de muncă? petre1981 petre1981 Bună seara! Lucrez la o grădiniță privată cu contract de munca 8h/zi din anul 2006. În anul 2011 proprietara grădiniței a mai înființat încă o ... (vezi toată discuția)
Intrerupere munca 2 ani! redu redu Buna ziua, Ce se intampla daca un angajat nu este angajat 2 ani de catre nimeni si nu a cotizat la PENSIE si Medicul de familie( CAS si CASS )? Aceasta ... (vezi toată discuția)