avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrare audio fara cunostinta mea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrare audio fara cunostinta mea

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca se pedepseste fapta de inregistrare la telefon de catre o cunostinta a unei discutii despre viata personala, desi eu nu stiam ca face asta! Evident, nu eram de acord. Acum intentioneaza sa se foloseasca de ea pentru a o divulga si altor persoane, ceea ce nu vreau!
Il pot da in judecata? Daca da, in baza carei legi?
Am gasit ceva in Codul Penal, art. 226., dar mi se pare cam vag. E alta Lege pentru asta?

Va multumesc anticipat!
In primul rand,trebuie sa si dovediti .Inteleg ca persoana in cauza inca nu s-a folosit de inregistrare.Urmeaza sa actionati doar dupa ce o face publica.Conteaza cum s-a facut aceasta inregistrare,in ce conditii...Daca va grabiti sa depuneti plangere care va fi considerata nefondata,riscati sa va alegeti cu dosar penal pentru denunt calomnios.
Poate ca ma gandesc prea departe, insa nu am cum sa dovedesc ca m-a inregistrat! Eram la mine in camera cand s-a desfasurat convorbirea si purtam o discutie despre noi doi. El vrea sa ii arate actualei iubite ca eu ma tin dupa el, ca il iubesc etc. Nu stiu daca aceste amanunte sunt relevante, dar am considerat necesar sa le precizez.
Poate ca as avea nevoie de martori, insa nici pe aia nu i-as avea, pentru ca el va arata iubitei lui si prietenilor lui.
As vrea totusi sa-l sperii cu o plangere, ceva. Macar verbal! Risc sa fiu acuzata de ceva?
In ce art ati gasit? in actualul Cod penal nu exista art. 226, fiind abrogt.poate va referiti la noul Cod, care insa, nu este inca in vigoare. Oricum, nu prea aveti cum sa demonstrati ca a avut loc o inregistrare, doar poate daca va fi folosita si veti putea dovedi acest lucru, altfel, o plangere pentru un lucru ce pana una alta este ca si inexistent, v-ar cauza si dvs. neplaceri.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
ContSters47264, utilizator
Daca dumneavoastra veti face o plangere pentru al speria fara a avea probe ca a comis o fapta care prezinta pericol social persoana va va putea face plangere pentru denunt calomnios si DA este posibil sa va creati mai multe probleme.
Deci pana el nu intreprinde nimic nu prea aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare audio-video fara acordul celui inregistrat Hermes2016 Hermes2016 Buna ziua, Nu intru in detalii. Ma intereseaza un singur lucru si anume daca din punct de vedere legal am dreptul sa fac inregistrari audio-video in spatiu ... (vezi toată discuția)
Acuzare de calomnie pe facebook ? XmasterX XmasterX Buna seara ! Legat de acest topic de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_538968/Inselaciune-pe-un-site.html Eu am cerut ... (vezi toată discuția)