avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

buna ziua! am divortat de curand ,amiabil si fara multe discutii la tribunal insa nu am stabilit un program de vizita al minorului in varsta de 7 ani...eu mi am schimbat domiciliul in alt oras iar fosta sotie nu ma lasa sa iau copilul la actualul domiciliu ,macar cateva zile in vacante,pe motive numai de ea stiute.Cum procedez sa iau copilul si la mine in vacante?incalc vreo lege sau ceva de genul.....va rog sa ma ajutati cu un sfat! Va multumesc!!!
Imi dati un temei legal pentru diferentierea asta? Pentru ca instantele nu discuta aceste diferente, pentru ele nu exista, si am vazut acorduri in care parintele vizitator sta cu copilul mai mult decat parintele la care copilul locuieste. Nu mi-a spus vreo instanta ca nu trebuie scris vizita, ci legaturi personale.
Asa incat, daca aveti sa-mi dati o indicatie despre institutia juridica a vizitelor si unde o pot gasi... multumesc.

Si pe codul vechi al familiei se luau copiii la domiciliul celuuilalt parinte in weekenduri si nu tipa nimeni ca sunt vizite si nu legaturi personale.
Acestea sunt detalii legate de vocabular si nu au legatura cu conceptul legal, cu dispozitiile legii civile actuale. Parerea mea. dar... poate imi indicati unde anume ma contrazice legea.
Un singur lucru e cu adevart important si diferit. AUTORITATEA PARINTEASCA COMUNA,
Adica Art 503 si 397 Cod Civil.
Deocamdata nu inteleg de ce este atat de derizoriu exploatata, la nivel de suplinire acord ptr diverse mizerii. Pacat.
Doamna AVLIL, în legislația românească din oct-2011 încoace, NU EXISTĂ termenul de VIZITĂ sau CUSTODIE.
Nu sunt eu atoatecunoscător, dar citez din Wikipedia:

Dreptul de vizită confundat uneori cu dreptul de acces (droit de visite în limba franceză; visitation right în literatura de limbă engleză) este reprezentat de dreptul pe care copilul și adultul separat de copil îl au, de a se întâlni față-față pentru anumite perioade de timp, la locuința copilului. Dreptul de vizitare nu implică însă și dreptul de găzduire vremelnică a copilului. În România, până la apariția legii 272/2004 dreptul de vizitare era unul dintre puținele drepturi recunoscute unui părinte necustodian după declararea divorțului. În ultimii ani titulatura de "drept de vizită" sau "drept de acces", ca referiri la totalitatea drepturilor pe care părintele nerezident le avea în legătură cu minorul, au fost înlocuite atât în România cât și pe mapamond cu "dreptul de relații personale" care însumează mai multe modalități prin care copilul și adultul în cauză pot interacționa. Această înlocuire s-a făcut ca urmare a ratificării la nivel internațional a Convenției Națiunilor Unite din 1989 cu privire la drepturile copilului. La nivel european tranziția a fost stimulată și de intrarea în vigoare a Convenției de la Strasbourg din 2006 asupra asupra relațiilor personale care privesc copiii. Alte forme de realizare a legăturilor personale recunoscute în prezent sunt: dreptul de găzduire, dreptul de corespondență și dreptul de a fi informat cu privire la situația copilului.

[ link extern ]

și

[ link extern ]
Ajut_copii, ce luati dvoastra de acolo e completat de catre ARPCC, wikipedia neavand interes in opozitie sau comentarii. In niciun caz nu e un motiv care sa va faca mai destept sau sa ii dati peste mana/nas lui Avlil.
De acord cu dv., Ajut_Copii. Doar ca daca azi un om care zice in actiune de drept de vizita este automat incadrat la temeiul juridic pentru legaturi personale. In consecinta, oricum scrie, instanta va aplica temeiul de drept pentru legaturi personale, asadar, nu face diferenta ce solicita omul. Pe noua procedura instanta e obligata sa faca incadrarea in drept corespunzatoare cuvintelor simple folosite de justitiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - program de vizita minor iosifclaudiu27 iosifclaudiu27 daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi va rog.. am un baietel de 2 ani si de 6 luni nu mai sunt cu mama lui ne`am desp din cauza n motive.. nu imi mai da ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun anka564 anka564 Am divortat iar sentinta civila spune ca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca in comun. Nu s-a stabilit nici un program de vizita..nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Drept de legaturi personale cu copilul Ana-Maria8686 Ana-Maria8686 Bună seara , Nu știu cum să încep dar am mai multe nelămuriri în legătură cu problema în care mă aflu : Menționez : 1 . am fost ... (vezi toată discuția)