avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor

In urma unui partaj am obtinut prin Hotarare Judecatoreasca definitiva 1/2 parte ditr-un teren,am obtinut sistarea indiviziunii,un expert topograf a facut documentatia ceruta de lege si am intabulat terenul pe numele meu.In conformitate cu documentatia de intabulare,in urma masuratorilor mele am incercat sa trasez un gard din sarma ghimpata pentru delimitarea proprietatii mele.Vecinul nu accepta aceste masuratori si a daramat gardul ivocand in fata politistilor chemati de mine,ca nu accepta decat masuratorile unui expert topograf in prezenta unui executor judecatoresc.Apeland la executor,am fost refuzat cu motivatia,ca documentele Judecatoresti definitive mai sus amintite nu il imputernicesc ca sa intervina.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez sa pot ridica acel gard,obligandu-mi vecinii sa accepte o solutie legala ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:42, 15 August 2009
Daca hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila trebuie sa mergeti la instanta sa o legalizati , sa o investiti cu formula executorie si sa solicitati executarea acesteia unui executor judecatoresc. Asta este procedura in acest caz. Succes!
In completarea celor scrise de tudorioan ....aveti si posibilitatea sa il obligati pe vecin, pe calea instantei de judecata, la granituirea proprietatii.
Totusi primul pas ar trebui facut in directia executarii silite pentru ca, dupa cum a relatat userul, vecinul acestuia nu prea este intelegator.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi.:D
tudorioan a scris:

Daca hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila trebuie sa mergeti la instanta sa o legalizati , sa o investiti cu formula executorie si sa solicitati executarea acesteia unui executor judecatoresc. Asta este procedura in acest caz. Succes!

Odata ce aveti acea hotarare judecatoreasca trebuie sa o puneti in aplicare. Iesirea din indiviziune o va face executorul judecatoresc care va incheia un proces verbal la fata locului de delimitare a celor 2 proprietati!Masuratorile dvs nu au nici o relevanta , fiindca acest lucru va fi facut de executor cu un inginer cadastrist la fata locului!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)
Help: gard sarma ghimpata ilegal pus pe terenul meu...ce fac? maserati111 maserati111 Am in proprietate un teren intravilan la marginea sectorului 5 si un vecin care se tot intinde ilegal cu garduri improvizate pe terenul meu, motivand ba ca il ... (vezi toată discuția)
Impedicare luare in folosinta si ingradire teren cumparat ionscaunas ionscaunas Buna ziua, anul trecut am cumparat o casa la tara cu terenul aferent de 1700 mp. Casa si terenul au fost cumparate de la cel ce imi este astazi vecin pe o ... (vezi toată discuția)