avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren . Incadrare din ''agricol'' in ''curti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren . Incadrare din ''agricol'' in ''curti constructii''

Buna ziua,

Ca o continuare a intrebarii pusa de mine in urma cu cateva zile - daca se poate vinde un teren sub grila notariala?- revin astazi cu o alta problema intampinata de mine.
Dupa ce am stat de vorba cu un notar, acesta imi spune astazi ca toate terenurile agricole si cele cu livezi si vii din interiorul unui oras trec in categoria curti constructii.
Pe terenul pe care vor parintii mei sa mi-l vanda este infiintata o plantatie de pruni iar de jur imprejur este plantata vie, nu exista nicio constructie, nicio utilitate . Notarul imi spune ca valoarea tranzactiei este de 500 lei/mp, chiar daca din cadastru reiese ca terenul este incadrat la categoria" agricol ", zona B, valoare 350 lei/mp(valoare si asa foarte mare).
Puteti , va rog, sa-mi confirmati cele spuse de notar?
Se poate schimba incadrarea unui teren din agricol in curti constructii fara sa aiba nicio constructie sau utilitate pe el?
Grila notarilor pe ce criterii se stabileste?. Anul trecut categoria teren ''agricol'' era incadrat la 250 lei, anul asta la 350 lei;'' curti constructii '' creste de la 350 lei la 500 lei.
Cei de Primarie cum incadreaza si impoziteaza terenurile ? intr-un an sunt agricole in altul sunt curti?

Multumesc





Cel mai recent răspuns: ralucabun , utilizator 23:12, 29 Februarie 2016
stimate user, de unde rezulta categoria de folosinta? din actele de proprietate sau din acte administrative emise ulterior actelor de proprietate. Adica daca in actele de proprietate ale parintilor dvs terenul are categoria livezi sau agricol si nu exista o hotarare a Consiliului local care sa introduca terenul in alta categorie sau nu s-a obtinut o autorizatie de construire pe acel teren, cu siguranta terenul nu este curti constructii. Dvs puteti cere eliberarea unui certificat de urbanism de la Primarie care va arata regimul juridic si economic al acestui teren, fiscalul care arata categoria de folosinta si o adeverinta de la Primaria care se arate categoria de folosinta.
Sunt doua parcele , in contractul de v-c al primei parcele este trecut teren constructii, in cadastru este trecut teren agricol. Fizic pe teren se gaseste vita de vie si cativa arbusti plantati de fostii proprietati. De 20 ani se plateste la Primarie impozit teren agricol. Din actele de provenienta a celei de a doua parcele reiese ca este teren agricol. Pe teren fiind plantati pruni.La primarie este trecut ca teren agricol. Parcele sunt in vecinatate, au cadaste separate si nu au nicio utilitate.
Vreau sa aflu daca este adevarat ca terenurile din interiorul orasului vor trece in categoria curti constructii? Asta insemnand ca la vanzare trebuiesc platite taxe notariale si impozit catre stat foarte mari . Terenul in totalitate este o panta care nu poate valora niciodata 500 lei/mp. Pretul maxim al zonei este de 35 E/mp teren drept.
Consilul local poate schimba incadrarea asa pe neasteptate? in vecinatatea terenului sunt proprietati de cateva mii de mp cu livezi, gradini de zarzavat, asta ar insemna taxe locale mari, iar daca vrei sa vinzi platesti iar taxe mari pentru un teren pentru care primesti cativa euro /mp.
Eu v am spus unde sa cautati raspunsurile.La Primarie nu aici. Daca nu exista Hot ale CL de schibare a categoriei dw folosinta ramane conform actelor de proprietate. Vedeti si fiscalele..
Multumesc.

Am sa merg la Primarie.
O seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Ce tip de teren sa aleg - pentru a plati cel mai mic impozit ? cristiannegru cristiannegru Un salariat de la Impozite si taxe mi-a dat urmatorul Tabel: TABLOUL cuprinzând nivelurile impozitelor şi taxelor locale în sumă fixă pentru ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan 2011 albina albina buna ziua.Am achizitionat recent o parcela de 1000 mp, extravilan si descopar ca nu pot sa il trec in intravilan si sa fac demersuri pt inceperea constructiei ... (vezi toată discuția)