avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare definitiva prin nerecurare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare definitiva prin nerecurare

Buna ziua! Prin sentinta civila din 2004 - pe rol fiind judecarea actiunii civile de partaj bunuri comune formulate de mine in contradictoriu cu fostul sot si societatea unde el era administrator unic - s-a incheiat o tranzactie ce este stampilata de judecatorie cu inscrisul " definitiva prin nerecurare". Avand nevoie de acest act la eliberarea buletinului copilului meu (incredintat spre crestere si educare prin alta hotarare) mi s-a spus ca acest act nu este valabil si ca trebuie sa contina inscrisul " definitiva si irevocabila". Ce trebuie sa fac in acest caz? Unde trebuie sa ma adresez? De ce in cei 5 ani care s-au scurs de la data sentintei nimeni nu mi-a spus ca aceasta hotarare nu e valabila, desi am folosit-o si la schimbarea numelui pentru plata impozitului pe casa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:15, 6 August 2009
BUNA ZIUA
cel mia bine mergeti la sefi doameni pentru ca pare ca le stie pe toate si de fapt nimic ...
si totodata luati cu dvs si raspunsul colegului de mai sus unde reda art.377 c.p.c printat ca sa fiti mai convigatoare ca poate si sefi doameni sunt lafel de stiutori in alte procedurii civile .
Adrian T a scris:

Buna ziua! Da ! Asa este!
"am inteles ce spuneti hotararea a fost facuta definitiva pentru ca nu s/a atacat cu recurs si astfel a ramas definitiva prin nerecurare deci concret in loc sa se specificie ,,definitiva si irevocabila ,, s/a specificat ,,definitiva prin nerecurare ,, cam acelasi lucru ..."
Asa am inteles si eu care nu sunt de specialitate, totusi am insistat la doamna care a primit actele pentru eliberarea buletinului fiului meu. Aceasta sustinea ca actul nu este valabil ( desi i-am spus ca l-am folosit in mai multe locuri publice) tocmai ca nu scrie pe el " definitiva si irevocabila". Gandesc ca o fi vreo diferenta intre cele doua notiuni. Pentru a nu ma mai intalni cu astfel de situatii ce ar trebui sa fac? Va multumesc!

"Din ce motiv se afirma ca nu ar fi valabila hotararea?
avocat Claudiu Lascoschi "

Multumesc pentru raspuns! Asa intuiam si eu , totusi....exista probabil o diferenta de nuanta care poate fi interpretata in alte "culori". Tare as vrea sa stiu ce am de facut !!!

Nu prea vad ce nuante ar putea exista.
De principiu, nu vad sa existe vreo problema.
E posibil sa nu aiba cunostiinte juridice acea persoana si de aici sa existe neintelegeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta emilalex emilalex buna ziua, in materie de succesiuni, sentintele trbuie legalizate cu mentiune definitiva si irevocabile sau trebuie investite cu formula executorie? am facut ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort irevocabila msmv2 msmv2 Buna ziua, am o nelamurire va rog sa ma ajutati. In urma unui proces cu fostul meu sot hotararea mea judecatoreasca a ramas irevocabila si al fostului meu ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)