avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia de asigurari de sanatate

Contributia de asigurari de sanatate generata de venituri din cedarea folosintei bunurilor din anii 2009 , 2010 si 2011, daca nu a fost achitata s-a PRESCRIS?
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 04:17, 3 Martie 2016
Numai cea din 2009 ... cea din 2010 se prescrie in 2016 , iar cea din 2011 in 2017.
Deci dupa 5 ani sau 6 ani de la termenul scadent?
Termenul de prescriptie este de 5 ani , insa acesta incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
"insa acesta incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept"

adica cum - tot ce s-a produs in 2011, indiferent de luna, se prescrie la 1 ian 2017?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit prescris cameliapetre cameliapetre Buna ziua, Pe 22.12.2015 am primit prin posta 2 decizii de impunere din oficiu pe anul 2009, emise pe data de 25.08.2010 prin care sotul meu este anuntat ca ... (vezi toată discuția)
Impozite prescrise gent gent As dori sa stiu dupa cat timp se prescrie o suma ce reprezinta impozit pe profit sau alte datorii catre buget.Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)