avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit prescris
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit prescris

Buna ziua,

Pe 22.12.2015 am primit prin posta 2 decizii de impunere din oficiu pe anul 2009, emise pe data de 25.08.2010 prin care sotul meu este anuntat ca are de platit niste sume de bani. La momentul respectiv, sotul meu avea venituri obtinute in baza unui contract de agent, si spune ca in 2009 si in 2010 a platit impozitele, el apoi parasind locul de munca.
Va rog sa imi spuneti daca aceste impozite s-au prescris sau nu, avand in vedere ca de la data emiterii deciziei si pana la data comunicarii au trecut mai mult de 5 ani. In cazul in care s-au prescris, va rog sa imi spuneti si care este temeiul legal, pentru a putea face contestatie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mimi7736 , utilizator 09:38, 9 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Conform art. 91 alin. (2) din O.G. nr. 92/2003 termenul de prescripţie începe să se calculeze (să curgă) de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală.
Art. 131 Începerea termenului de prescripţie

(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
Buna ziua.
In cazul doamnei se vede ca au trecut cei 5 ani.
Atunci de ce trimit in continuare aceste somatii.
Si dupa cum a spus doamna care ar fi cadrul legal pt a putea face contestatie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanþe ovidiu1957 ovidiu1957 cum aflu dacă unei firme i s-au prescris creanţele? (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de amenzile la circulatie luate acum 12 ani? ioneldaniel ioneldaniel Salut! Exista vreo posibilitate sa scap de amenzile luate acum 12 ani? (vezi toată discuția)