avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionar public

Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.Un functionar public din cadrul Directiei Sanitar Veterinare cu rol de inspector,este in stare de incompatibilitate daca sotia lui detine un S.R.L care are incheiat contract de concesiune pentru servicii cu Directia Sanitar Veterinara?Mentionez ca sotia detine firma cu calitate de administrator 95%.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:52, 2 Martie 2016
Nu se afla in nicio stare de incompatibilitate , ci poate fi vorba de un conflict de interese.

Legea nr.161/2003
Art. 79
(1) funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial;

b) participă în cadrul aceleiaşi comisii, constituite conform legii, cu funcţionari publici care au calitatea de soţ sau rudă de gradul I;

c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice.

.....
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua. Este situatie de incompatibilitate a functionarului public angajat intr-o primarie,daca sotul acestui functionar este administrator si asociat la ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici si problemele lor juridice bratu nicolae bratu nicolae Sunt functionar public la o primarie de comuna referent-casier,colectare impozire si taxe, ridicari numerar trezorerie.Seful adica primarul ma obliga printro ... (vezi toată discuția)
Temei legal conflict de interese, incompatibilități între o persoană cu funcție publică și o societate comercială gmonka gmonka Bună ziua, Aș dori să mă interesez care este temeiul legal pentru conflictul de interese, respectiv incompatibilități între o persoană cu funcție ... (vezi toată discuția)