avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate cu obligatie de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate cu obligatie de intretinere

buna ziua.as dori si eu raspunsuri la multele intrebari si nelamuriri pe care le am in cazul urmator....>tatal meu a murit acum 8 ani.am rams eu cu mama si cu soara mea in casa.in plus de asta in acceasi curte locuieste si bunicul nostru,din partea tatalui.problema este ca,toata proprietatea de acolo,cca.1200mp este la numele bunicului,mai sus mentionat.acest bunic este divortat de nevasta de cca.35 de ani,dar din cate imi amintesc eu partajul nu l au avut niciodata.tatal meu a avut doar o sora care este si ea moarta cu mult timp inaintea lui.in uram ei au ramas doi baieti care locuiesc cu tatal lor,recasatorit....acum,problema este ca,pe acest teren sunt momentan 2 case,cea veche unde am locuit toti{eu cu sora mea si cu parintii mei} plus o alta casa construita recent de sora mea casatorita de 4 ani..in urma acestei constructii,sora mea impreuna cu sotul au hotarat sa si faca act de proprietate pe casa construita de ei si pe terenul din spatele casei,tokmai datorita faptului ca ar fi posibil ca cei doi verisori ai nostri sa si ceara dreptul de la bunicul nostru.acest lucru e posibil,deoarece bunicul meu deja si a dat consimtamantul ca le va face acte surorii mele si sotului ei cu drept de intretinere..dar in acelasi timp ar vrea ca nici eu sa nu fiu data afara,tinand cont ca sunt necasatorita.momentan sunt plecata din tara impreuna cu mama mea...as dori sa stiu cum se poate ca dreptul la terenul respectiv sa fie impartit la 2nepoate de bunicul meu?mama mea impreuna cu bunicul au hotarat dar nu legal ca prima casa,cea in care am locuit toti sa mi ramana mie si ei,iar cea doua construita de sora mea sa i ramana ei....cum ramane cu terenul in totalitate?trebuie impartit la jumate?apoi ce act trebuie sa se faca din partea bunicului pt amandoua?cineva zicea ca ar fi posibil ca in actul de proprietate cu drept de intretinere facut de bunicul pe numele surorii mele sa pot fi trecuta si eu cu dreptul ,doar al meu ,la casa batraneasca,iar pe mama o intretin eu de buna vointa..eu si mama fiind plecata,sora mea cu fam ei locuieste in casele respective impreuna cu bunicul.grabind treburile,doreste sa faca acte cat mai repede pt a evita interventia verisorilor in cazul mortii bunicului..asadar ea este in dificultate deoarece eu nu as fi de acord ca totul sa fie la numele ei si spunandu mi ca ea imi da dreptul oricand sa vin la casa ,imaginar,lasata mie ....as dori cat mai repede un raspuns la toate neintelegerile astea....multumesc mult
Cel mai recent răspuns: madalinalupu , utilizator 16:13, 6 August 2009
Daca sunt doua corpuri de casa construite pe un teren de 1200 de mp, una din case fiind constuita de sora dvs. impreuna cu sotul, ar trebui ca bunicul sa va dea terenul aferent amandorura cu acte in regula, iar casa "batranesca" sa va revina cu acordul surorii, daca bunicul doreste acest lucru.
buna ziua
mergeti la un notar si va descurca cu act cu tot ,cel mai bine este si cel mai in masura sa va spuna
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
ContSters58959, utilizator
In ceea ce s-a pus in discutie pe acesta tema, apreciez ca nu un notar public poate face "lumina" in aceasta problema. Pana la urma tot instanta de judecata va trebui sa stabileasca adevarul!
Mergeti mai intai la un cadastrist sa intocmeasca actele pentru intabularea terenului si caselor, apot sa faca o propunere de lotizare a terenului + case si cu aceasta propunere mergeti la notar sa incheiati contracte de vanzare cumparare intre:
1. bunicul si sora dumneavoastra - lotul 1 compus din teren in suprafata de x mp si casa compusa din ...., cu clauza de HABITATIE viagera (recomandarea mea) (nu intretinere, nu uzufruct, nu altceva);
2. bunicul si dumneavoastra - lotul 2 compus din teren in suprafata de x mp si casa compusa din ...., daca se poate cu clauza de habitatie viagera pentru mama dvs.
va multumesc mult de tot....cam acesta ar fi fost raspunsul pe care il asteptam...acum sper sa mi rezolv problema cat mai repede..multumesc.o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Vrem să ne reorganizăm loturile moștenite. ce să alegem, vânzare sau dezmembrare? vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. In trecut am dezmembrat un teren pe care erau si constructii. Dezmebrarea s-a facut in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea robidana robidana Buna ziua! Noi suntem 3 surori:sora cea mare a avut grija de bunica noastra (mama mamei noastre)mama fiind singura la parinti,de acolo a mostenit casa ... (vezi toată discuția)