avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... FIRMA DESFIINTATA DIN OFICIU. UNDE?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

FIRMA DESFIINTATA DIN OFICIU. UNDE?

Am si eu o intrebare. Daca o firma infiintata in 09.03.2004 (un SRL) nu a despus niciodata situatiile contabile, nu a depus niciun bilant, balanta...absolut nimic de cand s-a infiintat si pana acum, inseamna ca s-a desfiintat din oficiu firma respectiva? Eu am cautat firma respectiva pe site-ul min de finante, pe site-ul ONRC...si apare, dar nu-mi spune daca a fost sau nu desfiintata...Singurul lucru pe care l-am gasit este pe un site unde apare o lista cu firmele ce se vor desfiinta din oficiu pt nedepunerea situatiilor financiare si acolo apare si aceasta firma cu mentiunea ca actiunea de desfiintare va fi introdusa incepand cu data de 14.10.2008. Cum pot afla si eu acest lucru cu siguranta? Vreau sa stiu daca a fost sau nu desfiintata.
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 11:26, 6 August 2009
teoretic trebuie facuta lichidarea, dar daca nu se va ocupa nimeni de lichidare o va face tot registrul comertului din oficiu. insa nu putem sti cand o va face, fiinda sunt mii de firme in aceasta situatie si nu stim cand ii va veni randul.
daca mai exista bunuri pe firma sau creante de incasat ar trebui ca asociatii sa ceara registrului comertului sa numeasca un lichidator care sa se ocupe de recuperarea bunurilor. daca firma nu mai are nimic, puteti sa o lasati sa fie lichidata si radiata din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate sau renuntare la actiuni? fildia fildia Buna ziua, Sunt asociat si administrator la un srl.In 2004 am hotarat impreuna cu asociatul meu sa ma retrag din aceasta societate ,urmand ca el sa ... (vezi toată discuția)