avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Card de Credit Cetelem
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Card de Credit Cetelem

Buna ziua,
In luna decembrie am cumparat un laptop prin intermediul unei oferte Cetelem cu 18 rate si dobanda 0%.
Odata cu acest credit am primit si un card de cumparaturi. Conform contractului de creditare (pentru card!) dobanda este de 26.10%, si DAE 33.02% insa am primit si un "Bon de tranzactie in rate fixe" unde dobanda si DAE sunt 0%(conform ofertei de creditare). Cu toate acestea in fiecare luna imi "dispar" din cont cate 18-25 lei aceasta suma neaparand in extrasul de cont.
Cand am primit cardul l-am activat, insa nu l-am folosit niciodata. De asemenea conform contractului trebuie sa platesc o taxa de administrare lunara de 5 lei. Insa nu inteleg de ce se mi se retrag ceilalti 20 de lei. Am trimis o sesizare catre Cetelem, astept raspunsul lor insa ma gandesc sa apelez si la OPC.
Ati mai patit asa ceva? Ce ar trebui sa fac in continuare pentru elucidarea acestui mister?
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 14:00, 7 Martie 2016
Buna ziua,
Nu va grabiti cu OPC-ul, ca de multe ori nu se rezolva nimic. Solicitati informatiile respective la institutia de credit si apoi apelati la OPC.
Sa va lamureasca CETELEM-ul , unde se duc banii. S-ar putea diferenta de 20 lei, sa fie rata lunara care trebuie retinuta.
Buna ziua,
Le-am trimis un mail in care cer explicatii, dar de obicei nu prea se obosesc sa raspunda (nu e prima data cand le scriu). Nu inteleg despre ce rata e vorba,conform bonului de tranzactie rate fixe am de plata 18 rate lunare de 152,07 lei (insumate oricum depasesc suma contractata de 2500 lei), dobanda si DAE 0%. Cardul nu l-am folosit deloc, plus ca a venit la cateva saptamani dupa ce am contractat creditul.
Mergeti la consultantul CETELEM de unde ati achizitionat laptop-ul, scrieti o cerere catre sediul central, la care sa-i dea numar de inregistrare si solicitati un grafic de rambursare. Cardul de credit care vi l-au trimis, necesita costuri anuale si penalitati de intarziere, in cazul in care nu ati platit rata la data stabilita. Aceste comisioane si penalitati nu v-au fost aduse la cunostinta la achizitionarea produsului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire ContSters313331 ContSters313331 Buna dimineata! Am un credit la Cetelem de 5800 ron pe 120 de rate lunare fixe din cauza crizei economice am ramas in urma cu plata ratelor, din credit am ... (vezi toată discuția)
Credite- imposibilitate plata ContSters313331 ContSters313331 Buna ziua! Am cumparat produse electronice de la Flanco cu plata in 60 de rate lunare , am dus ratele pana la capat imediat dupa ce-am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Iimprumut bcr MIERLOIU LILIANA MIERLOIU LILIANA In sept 2007 am luat de la BCR un imprumut de 84000euro pe un termen de 25 ani cu dobanda fixa in primul an (6.7%), pentru creditul respectiv am pus ... (vezi toată discuția)