avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SECHESTRU ASIGURATOR
Discuție deschisă în Executare silită

SECHESTRU ASIGURATOR

Buna ziua .

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema cu care ma confrunt .
Sotul are sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile in urma unui dosar cu ANAF ,dosar solutionat si rezolvat prin instituirea unei propriri pe salariu .Avem in proprietate doua masini .Masina mea este pe numele meu .Ea trebuie sau nu inclusa in bunurile sechestrate ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:00, 3 Martie 2016
Daca este pe numele sotului, va fi instituita masura si asupra acestui bun
Buna ziua,
Cele doua masini, chiar daca fiecare este pe doar pe numele unuia dintre soti, daca sunt dobandite in timpul casatoriei (si nu aveti vreo conventie care sa spuna ce este bun propriu al unuia dintre soti) este bun comun, adica dv aveti cate 1/2 din ambele masini si sotul la fel, chiar daca in fapt una e pe numele dv si una pe numele sotului. (banuiesc ca ANAF-ul a pus sechestru pe ambele jumatati din masini apartinand sotului, nu?)
ANAF a nominalizat doar apartamentul si masina sotului.
ANAF a instituit corect sechestru,daca masina este pe numele dvs.si este dobandita in timpul casatoriei iar sechestru este pe numele sotului ar trebui facuta iesirea din indiviziune si dupa aceea sechestru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asupra bunului mobil alexandru_B alexandru_B Buna ziua! Vin cu o serie de intrebari la o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Am fost casatorit cu o persoana timp de 1 luna dupa care am ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor comune dintr-o casatorie intrebatorul_g intrebatorul_g am o cunostinta care vrea sa divorteze. In timpul casatoriei s-au cumparat mai multe bunuri printre care si o masina. De curand sotul a vandut masina, care ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. efecte niky99 niky99 Buna ziua As dori sa ma ajutati urgent cu un raspuns in urmatoarea problema. Am primit integral o casa si terenul afrent prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)