As dori sa stiu daca ma puteti ajuta intr-o problema.
Inainte de Craciun am lasat masina, un Audi A6 la un service auto in Bucuresti pentru schimbat distributie (pe lant). Am ridicat masina pe 24 ianuarie, intarziere cu livrare piese, etc.
Eu lucrez in Slovacia. Pe data de 26 ianuarie am inapoi plecat spre Slovacia cu masina, iar aproape de granita dintre Ungaria si Slovacia motorul a inceput sa tremure si martor de bord cu engine check. Am fost cu masina la un service Audi Service Slovacia, si mi-au facut constatare, ce indicau spre nesincronizare pistoane motor, posibil distributie. Am purtat mai multe discutii cu proprietarul de la service, insa mi-a fost zis ca eu garantie am in Romania, si el trebuie sa vada masina. Masina in starea care era nu putea fi condusa 1000 de km pana in Bucuresti (asta mi-au confirmat cei de la Audi service).
Din lipsa de bani, am dus masina abia luni pe 1 martie la service Audi pentru reparat. Au zis ca trebuie dat motorul jos si verificat. M-au sunat azi si mi-au spus ca au observat ca cei de la service de acolo au pus mult silicon la o garnitura de la capac motor, unde nu trebui folosit silicon, siliconul intrand in ulei. Concluzia este ca motorul este distrus, deci am ramas fara masina, 1500 de euro service Romania si 700 de euro service in Slovacia + Bani cheltuiti pe cumparat masina etc.
Factura de la service din Romania nu stiu pe unde este, insa am de la ei stampila pe cartea de service a masinii unde scrie ca a fost schimbata distributia + un deviz.
Este posibil sa fac ceva in cazul asta? Mi-este dificil si cu deplasatul in tara, pentru ca nu pot sa-mi iau liber aici usor. As putea castiga cazul daca-i dau in judecata? In caz ca nu gasesc factura, ar trebui sa renunt?
Constatarea a facut facuta de service Audi Slovacia, sunt aici, lucrez aici, am scris ca nu pot conduce masina pana in Romania 1000 de km.
Legat de intelegere cu service-ul din Romania, sunt inca in discutii ... aprinse.
Ce nu stiu eu este cat ar dura un asemenea proces, daca se va ajunge la proces? Pentru ca in tot timpul acesta eu as ramane fara masina...
Nu are nicio legatura procesul cu masina, nu este indisponibilizata pe parcursul procesului. Daca nu va intelegeti cu cei vinovati de producerea pagubei ii instiintati ca veti actiona in judecata pentru recuperarea prejudiciului si ca veti introduce masina in alt service pentru reparatii.
In instanta trebuie sa prezentati un deviz estimativ pentru reparatie emis de un service autorizat Audi in baza caruia sa solicitati daunele.
Prin discutii aprinse inteleg ca serviceul care a efectuat reparatia nu si-a recunoscut vina .
Daca totusi sunteti in discutii si incercati sa rezolvati amiabil , anuntatii ca intentionati sa contactati un avocat pt lamurirea situatiei iar pana sa o lamuriti reparati masina in alt service autorizat Audi si intentionati de asemenea sa cereti in instanta si daune morale (drumuri ,nervi ,telefoane) .
De asemnea faceti sesizare in scris (via email sau postal cu confirmare de primire) organelor abilitate .
Masina nu va fi indisponibilizata pe perioda procesului ,dar daca indirect va fi .cumparati alt mijloc de transport pe care va permiteti sa-l intretineti .