avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna ziua !
O persoana a facut un certificat de mostenitor dupa mama ei pentru un imobil care avea notat un litigiu la cartea funciara referitor chiar la dreptul mamei de a mosteni (certificatul de mostenitor al mamei, fiind contestat in instanta), acest proces fiind in curs de judecata.
Intrebare: Este legal sa faca certificat de mostenitor cu litigiul notat pe imobilul respectiv ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: titi5 , utilizator 22:31, 3 Martie 2016
Nu exista impediment legal ptr.eliberarea certificatului de mostenitor cu mentiunea ca,exista un proces pe rol ptr.anularea certificatului, in cazul admiteriii actiunii de anulare,se va anula corespunzator si certificatul de mostenitor.
Da, este legala emiterea certificatului de mostenitor doar ca soarta acestui certificat va fi influentata de solutia pronuntata in litigiul notat in cartea funciara.
Va multumesc pt. raspuns.
Persoana respectiva a incheiat mai multe acte (contract vanzare cumparare-cumparare,
partaj ) cu acest certificat , bineinteles toate cu notarea litigiului ce se va intampla cu aceste acte .
Certificatul de mostenitor al mamei a fost desfintat prin incheiere penala.
intrun fel da ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare-cumparare marryy_lm marryy_lm Am urmatoarea intrebare: mama a vindul cota ei de 50 % de proprietate unei nepoate.S-au respectat toate cerintele: plata pretului ....act ... (vezi toată discuția)
Lege sau coruptie Brandushica Brandushica Domnilor avocati si stimati uitilizatori al acestui site , ma confrunt cu urmatoarea problema , in urma unui proces care avea ca obiect nulitatea absoluta a 3 ... (vezi toată discuția)
Se poate cumpara cota parte a unui imobil daca exista proces pe rol la acel imobil desi inainte era ok? buna seara! eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. ... Unis22 Unis22 Buna seara! Eu am un apartament luat 50-50% cu fostul meu prieten. Amandoi suntem proprietari cu parti egale si amandoi aparem asa in CF! Eu as dori sa cumpar ... (vezi toată discuția)