avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda penalizatoare contracte 2016
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda penalizatoare contracte 2016

Buna ziua,

In relatiile contractuale dobanda penalizatoare se stabileste cu acordul partilor. daca nu este scris in contracte se calculeaza cf. ratei de politica monetara la cursul dat de BNR, cf arodonantei 13/2011. Care este dobanda legala calcultata anul acesta?0,03?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:15, 3 Martie 2016
Art. 3 (1)Rata dobânzii legale remuneratorii se stabileşte la nivelul ratei dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României, care este rata dobânzii de politică monetară stabilită prin hotărâre a Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României.
(2)Rata dobânzii legale penalizatoare se stabileşte la nivelul ratei dobânzii de referinţă plus 4 puncte procentuale.
(21)În raporturile dintre profesionişti şi între aceştia şi autorităţile contractante, dobânda legală penalizatoare se stabileşte la nivelul ratei dobânzii de referinţă plus 8 puncte procentuale.

Dobanda de politica monetara a BNR este in acest moment de 1,75%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa scriem in contract(de servicii) la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi iuliana2015 iuliana2015 cat trebuie sa scriem in contract la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi conform noilor reglemetari fiscale si un temei legal as dori sa stiu.multumesc. (vezi toată discuția)
Dobanda legala rosu gheorghe rosu gheorghe Printr-o hotarare judecatoreasca am fost obligat sa returnez o suma de 13377,85 lei nedatorata si incasata de mine la data de 15.06.2012 in urma unei ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala Catalina17062008 Catalina17062008 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati, am un contract de credit nevoi personale cu ipoteca, incheiat in CHF.Banca mi-a retinut abuziv timp de 6 ani dobanda cu ... (vezi toată discuția)