avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficii donatori de sange
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficii donatori de sange

Consider zi libera pentru un angajat care a vrut sa doneze sange insa a primit adeverinta de refuz din motive medicale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 3 Martie 2016
Art. 11 din HG 1364/2006 pentru aprobarea drepturilor si obligatiilor donatorilor de sange, Donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, următoarele:
a) 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
b) o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati; o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
c) decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu/resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea in care este angajat donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul in comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

Drepturile donatorilor prevazute la art. 11 vor fi acordate pe baza documentelor justificative eliberate de institutia de profil la care a fost efectuata donarea de sange.

Prin urmare, legea prevede acordarea zilei libere pentru donarea efectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zi la donare de sange maria_roman56 maria_roman56 Va rog sa imi spuneti daca angajatorul are obligatia sa si plateasca ziua libera acordata salariatului care doneaza sange. (vezi toată discuția)
Zi libera pentru donatorii de sange anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui salariat care doreste sa doneze sange, ca sociatate trebuie sa-i acord zi libera si sa-l platesc ? in ... (vezi toată discuția)
Facilitati salariat donator Mazilu Constanta Mazilu Constanta Daca un salariat a prezentat o adeverinta din care rezulta ca a donat sange angajatorul este obligat sa ii dea o zi libera platita? Care este legea? (vezi toată discuția)