avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract amanet vs contract de imprumut si garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract amanet vs contract de imprumut si garantie

buna seara. am amanetat la doua case de amanet.. prima societate de amanet mi-a inmanat un contract de amanet cu obiectul:"predarea de catre debitor a bunului in amanet societatii de la care primeste suma de ... iar la obligatiile debitorului acesta se obliga sa restituie firmei suma primita plus comisionul operatiei de amanetare in cuantum de....
a doua societate de amanet mi-a inmanat un contract de imprumut si garantie cu obiectul:" creditorul il imprumuta pe debitor cu suma de ---, pe o perioada de --zile, cu o dobanda de ---/zi, insumand pana la scadenta dobanda de.---. si debitorul garanteaza plata datoriilor rezultate din contract cu anumite bunuri(bijuterii aur) pe care creditorul le preia ca si garantie.
fiind societate de amanet, intreb care este forma juridica pe care trebuie sa o aiba contractul incheiat? de amanet (gaj art 2480 noul cod civil) sau de imprumut cu dobanda ( art 2167 cod civil)? va multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare bun de catre casa de amanet toaderg toaderg Buna ziua, Puteți să-mi spuneți care este procedura de înregistrare în gestiune și vânzare a unui bun de către casa de amanet? Este obligată să ... (vezi toată discuția)
Cum se recupereaza banii imprumutati prin contract de imprumut HARICLEEA HARICLEEA Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: In martie 2015 am imprumutat cu suma de 40000 ron o cunostinta, incheind un contract ... (vezi toată discuția)
Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)