avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatie concubinaj, cumparare imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatie concubinaj, cumparare imobil

Am o relatie de concubinaj din care au rezultat 2 fete(gemene). Impreuna cu, concubina dorim sa accesam un credit imobiliar pentru a ne cumpara un apartament.Nefiind casatoriti, si avand in intretinere eu fetitele, ne-am gandit ca ar fi mai bine sa acceseze creditul concubina, asadar obligatia de plata catre banca fiind a ei(sigur contribuim amandoi) si apartamentul pe numele ei. As vrea sa stiu va rog, pentru bunul dobandit in aceasta situatie, peste un numar de ani, in cazul in care nu ne vom mai intelege, eu am vre-un drept la acel apartament?
Multumesc!
Astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 15:51, 5 Martie 2016
Nu. Puteți face însă un act intre dvs cu data certa în care sa scrieți ce ati zis aici, ca intenția e de a fi un bun comun, ca veti plati în fapt ratele impreuna, ca se cumpără pe numele ei pt ca nu va încadrați în normele băncii.
Încercați în prealabil sa cumpărați pe cote părți. Solicitați un răspuns în scris băncii, apoi mergeți la avocat, apoi cumpărați pe numele femeii.
Actul va va ajuta la un eventual proces
Cel mai sigur ar fi sa va casatoriti. Banca va va acorda mai cu draga inima cf cerintelor de codebitor. Este unul din putinele avantaje de care ati avea parte, casatoriti fiind.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune theya_05 theya_05 situatia este : am cumparat un apartament impreuna cu al doilea sot al meu prin credit bancar.avansul de 25% a fost platit de el cu banii obtinuti in urma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! logodnica mea a cumparat un imobil , iar eu sunt codebitor ... bogdanpascu bogdanpascu Buna ziua! Logodnica mea a cumparat un imobil , iar eu sunt codebitor in contractul de credit, insa nu sunt in actul de proprietate, este doar ea. Doresc ... (vezi toată discuția)