andymaurul a scris:
Doamna,inclin sa cred ca procurorul care a solutionat plangerea dvs.a fost de buna credinta.Sa ma explic.Nu poate fi vorba de abandon de familie,decat daca sotul nu platea nimic doua luni consecutiv.Dintr-o pensie atat de mica este imposibil sa achiti o asemenea suma.Pe de alta parte,codul civil in vigoare ne lamureste cu prisosinta asupra prioritatilor in cazul retinerilor legale din pensii sau salarii ale debitorilor.Va rog sa observati ca fostul dvs.sot trebuie sa-si asigure din veniturile sale legale existenta,asa cum este stipulat in lege.Nu cred ca este vorba de rea credinta.Mai mult ca sigur ca a facut apel tocmai pentru a arata instantei de judecata care sunt veniturile sale si sa ceara calcularea pensiei in raport cu aceste venituri,cerand probabil stabilirea unei cote procentuale ,in acest caz fiind de pana la 30 % din venituri.Legea nu il obliga sa plateasca acum,deoarece sentinta nu este definitiva,ea fiind atacata de sot.In ceea ce priveste plangerea impotriva rezolutiei procurorului,puteti face plangere in termen de 20 zile de la comunicarea rezolutiei la primul procuror,dar sunt sigur ca este inutil.
E clar ca pensia lui este mica dar totusi el isi asigura existenta ba chiar are bani de telefon mobil, tigari si alte cheltuieli care nu sunt tocmai necesare pentru a exista. Tocmai de aceea instanta de fond cand a pronuntat sentinta de divort a luat in calcul salariul minim pe economie si nu pensia lui de boala care e revizuibila in fiecare an. Iar in ceea ce priveste reaua credinta mi se pare ca un alineat din infractiunea de abandon defamilie spune clar ca neplata cu reacredinta timp de 2 luni a pensiei alimentare stabilita pe cale judecatoreasca constituie de fapt o modalitate de savarsire a infractiunii de abandon de familie. Chiar daca nu e definitiva hotararea de la divort ea este executorie atunci cand e vorba de pensia deintretinere. De fapt cred ca se poate observa ca eu primesc pensie de intretinere pentru copii din momentul in care instanta a trimis titlul executor la casa de pensii, daca nu trimitea acest titlu executor eu nu primeam nimic pentru cei 2 copii pentru ca el a motivat mereu ca nu are de unde plati, desi e clar ca el realizeaza venituri si din alte surse pe care nu le declara. Acum ca-i opreste jumatate din pensie el ramanand cu jumatate e si mai evident ca realizeaza si alte venituri pentru a se intretine. Pe mine ma intereseaza ce argumente as putea folosi pentru a obtine pensia restanta pentru cei 2 copii. banii care trebuie sa-i plateasca prin hotarare judecatoreasca ce s-a pronuntat in urma divortului,nu-i pot recupera?