avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor pentru batrini fara vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor pentru batrini fara vechime in munca

Mama mea are 72 de ani, in cartea de munca i-au fost trecuti doar trei ani. In conditiile actuale , viata ei este tot mai grea. Tata bolnav ca si ea, are o pensie de1000 de lei. Medicamentele pentru amindoi costa foarte mult. Eu nu-i pot ajuta fiindca sint persoana cu handicap, boala este tot mai necrutatoare si nu ma mai pot ajuta nici pe mine. Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege care sa le ofere ajutor financiar batrinilor in nevoi. Multumesc, D_zeu fie cu noi toti. MadiCiocan
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 27 Mai 2016
Familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin ordonanţă de urgenţă, au dreptul la ajutor social.
Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.
Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 LEI .

Detalii:
[ link extern ]

Cererea si declaratia pe propria raspundere, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul
Pentru solutionarea cererii privind acordarea ajutorului social, se va afectua ancheta sociala la domiciliul sau, dupa caz la resedinta solicitantului, ori la locul desemnat de solicitant in cazul celor fara locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social. lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru obtinerea unui ajutor social ? Sunt intr-o situatie disperata,datoriile la intretinerea ... (vezi toată discuția)
Ajutor social dragomircarlamaria dragomircarlamaria buna seara ,pot beneficia de ajutor social daca am o fetita de 8 ani si sunt gravida in 3 luni jumate? (vezi toată discuția)
Ajutor social danano danano buna seara m-ar interesa si pe mine cat este minimul pe membru de familie pentru acordarea ajutorului social, in onditiile in care noi suntem o familie cu 4 ... (vezi toată discuția)