avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit spatiu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit spatiu

Salut,
Tocmai ce am cumparat o garsoniera impreuna cu iubita mea, si ieri am fost sa o inscriu la primarie. Am cerut date exacte despre cat, si cand trebuie sa platesc, dar d-nele de acolo au dat din cap, mi-au zis blunt: Vii in circa 40-45 zile si te interesezi.
Va intreb pe voi urmatoarele: , daca imi permiteti
1: Daca eu am inscris garsoniera la primarie in data de 4.03.2016, pana cand trebuie sa platesc impozitul pentru spatiul respectiv?
2: Daca eu am doua amenzi de circulatie neplatite, si impozitul pentru o masina ( pe care am vandut-o fara acte, nefiind in cunostinta de cauza despre proceduri ), pot plati impozitul doar pentru spatiul asta, fara am platite pe acelea de dinainte?.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:44, 12 Martie 2016
1.Dacă ați cumpărat anul acesta garsoniera, datorați impozit începând cu anul următor, pentru anul 2016 a achitat impozitul vânzătorul.
Cod fiscal, art,461
[ link extern ]

ART. 461 - Declararea, dobândirea, înstrăinarea și modificarea clădirilor

(1) Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

(2) În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii și datorează impozit pe clădiri începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

2.Trebuie achitate cu prioritate amenzile.
Cod procedură fiscală, art 165, alin 2
[ link extern ]

ART. 165 Ordinea stingerii obligaţiilor fiscale
...
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală. Aceste prevederi nu se aplică în cazul plăţii taxelor astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 36.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinta toderita toderita Buna ziua, propietarul de la care am cumparat apartamentul a platit impozitul pe tot anul.Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc si eu din nou acest ... (vezi toată discuția)
Impozit pe locuinta mariastehlik mariastehlik Am achizitionat o locuinta, in cursul lunii februarie. 2017. De cand datorez impozit pe anul in curs? (vezi toată discuția)
Impozitul pe locuinta dobandinta la jumatatea anului alex_chere alex_chere Buna ziua, As dori sa stiu daca impozitul anual pe locuinta se calculeaza diferit daca aceasta este achizitionata la jumatatea anului calendaristic. Exista ... (vezi toată discuția)