avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecare cu rea-credință
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecare cu rea-credință

In anul 2012 am formulat o acțiune avind ca obiect pretentii civile – cheltuieli de judecată. Instanța de fond imi admite acțiunea. Impotriva soluției declară recurs pârâtul. In mod eronat cursul ii este admis. Pe toata perioada judecării recursului am pus in discutie exceptia de inadmisibilitate a recursului declarat de cître pârât si am invocat prev art.1 . alin.1 , indice 1, C.pr. civila vechi. Suma pretinsă de către mine era sub baremul de 2.000 lei. Tribunanul nu avea competenta sa judece un recurs inadmisibil. Am formulat cerere de contestatie in anulare. Cererea imi este admisă, hotărirea Tribunalului casata, si cauza trimisă spre rejudecare. In rejudecare recurs, este respins recursul pârâtului, eu am cerut cheltuieli de judecata cu judecarea cuzei – recurs+contestatie in anulare+rejudecare recurs. Cerere mi-a fost respinsă motivată de faptul ca pârâtul nu este parte căzută in pretenții. In afară de Inspecția Judiciar ce acțiuni mai pot interprinde pentru a imi recupera cheltuielile de judecată produse de către mine in judecare recurs, judecare contestatie in anulare, rejudecare recurs?
Cel mai recent răspuns: 1qPaul , utilizator 00:57, 9 Martie 2016
In cazul în speță nu mai am nici o cale de atac, doar in cazul in care unul dintre judecătorii componenti ai completului de judecata care au soluționat cauza in rejudecare ar fi sau ar fi fost sanctionat. Aștept sa vă comunic rezultatul Inspecției Judiciare , răspunsul de la CSM, al Comisiei de Abuzuri a Camerei Deputatilor și a Senatului si cel de la CEDO, in următorii 3-4 ani ! ( sunt la curent cu activitatea Inspecției Judiciare )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta in rejudecarea dupa admiterea contestatiei in anulare vguta vguta Cererea de despagubire pentru neexecutarea unei hotarari judecatoresti s-a solutionat de catre Judecatorie care a admis-o, a fost atacata cu recurs de catre ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată proces civil miruna79 miruna79 Recent am încheiat un proces civil în care am avut trei capete de cerere. Iniţial, la judecătorie, primul a fost respins, ca rămas fără obiect (în ... (vezi toată discuția)
Repercursiuni pentru un judecator a carui hotarare se caseaza dorinjean dorinjean Va rog sa-mi spuneti ce repercursiuni are un judecator caruia i se caseaza o hotarare sau, in recurs, se modifica integral solutia Thanks a lot (vezi toată discuția)