avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna auto

Pe data de 1 decembrie am fost implicat intr-un accident auto din care a rezultat doar avarii ale autovehiculelor . Am completat impreuna cu soferul vinovat formularul de constatare amiabila , si pe data de 2 decembrie am deschis dosar de dauna , pe 3 decembrie am mers cu autovehicolele la inspectorul ASIROM pentru constatare , s-a facut constatarea dupa care am mers la service pentru reparatia auto. Din data de 3-12 2015 pana acum 6 -03-2016 service-ul nu a primit acordul asirom pentru a incepe reparatia auto , si nici eu nu am mai primit nici o instiintare . Pe data de 14 -12-2015 am sunat la asirom si mi s-a spus ca dosarul e inca in cercetare , si mi-a trimis un mail in care imi spunea ca legea le da dreptul la trei luni de cercetare a accidentului . Cele trei luni au trecut , am inceput sa sun din nou la asirom de unde primesc acelas raspuns verbal ca dosarul e inca in cercetare . datimi un sfat ce trebuie sa fac in continuare ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:13, 13 Martie 2016
Buna ziua,

Etape posibile:
- sesizare la ASIROM pe adresa opiniata@asirom.ro si daune@asirom.ro - cu prezentarea cazului dvs. si indicarea numarului de dosar de dauna;
- sezizare ASF [ link extern ] ;
- cerere in instanta.

Asiguratorii au dreptul ca in interiorul unei perioade de 3 luni de zile sa efectueze investigatii proprii privind producerea accidentului. Asiguratorul este obligat ca in acest termen sa va faca o oferta de despagubire sau sa va refuze motivat plata despagubirii. Adresati-va ASF-ului in aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurator asirom fsilviu86 fsilviu86 In data de 18.03.2017 am fost implicat intr-o tamponare fara victime doar cu daune materiale. A doua zi pe data de 19.03.2017 sa mers la asigurator (asirom ... (vezi toată discuția)
Ce societate de asigurari repara masina? ilinca84 ilinca84 Buna ziua, In data de 23 decembrie masina mi-a fost avariata (bara spate, numar) de catre o persoana care avea RCA la Asirom. Deoarece in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Cum se poate grabi obtinerea autorizatiei de reparatie de la politie? Cristina I. Cristina I. Buna ziua si Hristos a inviat! Se da urmatoarea situatie: s-a deschis un dosar de dauna auto in urma cu aproximativ un an. La acest dosar s-au depus toate ... (vezi toată discuția)