Rog un sfat:
In prima instanta am castigat si instanta a anulat procesul verbal de contraventie ca fiind netemeinic.
Paratul a facut apel si a mentionat niste motive de apel interesante.
Dupa pronuntarea primei instante am descoperit un motiv de nulitate (gresita incadrare a faptei in textul de lege).
Cum invoc aceasta nulitate in apel? Sa fac apel si eu nu cred ca ma ajuta pentru ca nu as avea interesul.
Pot sa invoc prin intampinare in apel un motiv de nulitate absoluta care nu a fost invocat in prima instanta?
Repet, prima instanta a anulat procesul verbal ca fiind netemeinic, dar vreau sa ma asigur cum sa folosesc acest motiv de nulitate in apel.
Multumesc frumos !
Da, stara de fapt este exact cum am descris-o mai sus. Am castigat la judecatorie, procesul verbal fiind anulat ca netemeinic.
Apoi, dupa pronuntare, discutand cu alti colegi am "gasit" o speta identica in care s-a pus in discutie un motiv de nulitate absoluta: fapta nu era incadrata corect in textul de lege + agentul de politie nu avea dreptul sa constate acea fapta, fapta putand fi constatata doar de organele de control ale ANAF.
Politia are niste motive de apel destul de convingatoare iar singura mea aparare este sa demonstrez ca : fapta nu era incadrata corect in textul de lege + agentul de politie nu avea dreptul sa constate acea fapta, fapta putand fi constatata doar de organele de control ale ANAF.
Eu am primit cererea de apel in data de 15.03.2016. Am depus intampinare.
Banui ca nu mai pot face si apel incident, din cate ati scris mai sus apelul incident se depune impreuna cu intampinarea. Dar daca totusi depun si apel incident s-ar lua in considerare?
Apreciez si va multumesc pentru lamuriri.
Sper si m-as bucura sa fiu si eu, in timp, un mic cunoscator al domeniului.
Va multumesc frumos pentru amabilitate si va tin la curent cu stadiul dosarului!
Între mesajele dvs. există neconcordanțe. Ați deschis această discuție în 6 martie 2016 și ați scris faptul că „pârâtul (...) a menționat niște motive de apel interesante.” În ultimul mesaj ați precizat faptul că ați primit aceste motive de apel în 15 martie 2016, deci ulterior datei la care ați deschis această discuție. Dacă ați primit motivele de apel în 15 martie, nu aveați cum să le cunoașteți conținutul în 6 martie. Dar poate există și alte aspecte pe care eu nu am de unde să le cunosc pentru că dvs. nu le-ați relatat.
Oricum ar sta situația, apelul incident se formulează și se depune în termenul în care trebuie depusă întâmpinarea, Eu asta am scris mai sus, nu că se depune împreună cu întâmpinarea. Dacă nu mai sunteți în acel termen, apelul va fi respins ca tardiv formulat.
Conform art.474(1) NCPC"Apelul incident si apelul provocat se depun de catre intimat odata cu intampinarea la apelul principal,fiind aplicable prevederile art.471 alin.(6) NCPC."
Dna Pintea, la instantele din Cluj-Napoca, este implementat un sistem informatic al dosarelor. Eu am vazut cererea de apel din momentul in care politia a depus-o la judecatorie.
Ni se da o parola si avem acces la tot dosarul (scanat). Din acest motiv apare neconcordanta de care ziceati dvs. Cererea de apel am primit=o prin posta in 15.03.2016
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Deci, daca am depus intampinare, mai pot sa depun si apel incident daca sunt in termen? Sau nu e permis?