avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari aplicate in continuare de asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari aplicate in continuare de asociatiile de propietari sumei consfintite in acordul de mediere

Buna seara! Am si eu o problema cu asociatia de propietari. Au incheiat bunicii mei, un acord de mediere, la mediator, cu administratorul asociatiei de propietari. Desi au achitat luna de luna, odata rata intreaga, odata 75%, alta data iar rata intreaga si tot asa, datoria nu s-a stins ba chiar a crescut, aproape s-a dublat. Administratorul mi-a spus ieri ca nu scrie nicaieri in lege ca nu are dreptul sa imi aplice penalizari in continuare de 0.2% pe zi, la suma trecuta din acordul de mediere. Am cerut ajutorul unei doamne avocat, aceasta impreuna cu bunicii mei, au facut o cerere catre administrator prin care sa ne arate si noua detaliat cum prevede legea, modul de calcul al penalizarilor si cum de s-a ajuns la o suma astronomica de penalizari, acesta a scris un numar de inregistrare pe cerere, apoi l-a sters cu pasta corectoare si mi-a returnat-o mentionand ca el nu stie cui sa ofere un raspuns. A mentionat faptul ca legea nu ii interzice sa ne ia in continuare penalizari la suma din acordul de mediere si ca nu are ce sa ne faca, ca noi trebuie sa platim. Eu stiam ca daca nu respectam contractul de mediere si nu achitam NIMIC timp de 90 zile abia atunci, se poate sesiza cineva, si abia atunci sa ni se perceapa alte penalizari. Sper ca m-am facut inteleasa, sa imi explice si mie cineva daca este legal sa ni se perceapa in continuare penalizari zilnice la suma trecuta in acordul de mediere. Am citit contractul de mediere nu scrie nimic legat de acest aspect in el! Multumesc
Cel mai recent răspuns: bogdanbobi , utilizator 09:33, 9 Martie 2016
1-Este interesant cum avocata dv nu stapaneste dispozitiile in vigoare si nu are cunostiinta ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta conform disp L nr 230/2007 sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari-in raport si fata de terti inclusiv in instanta de judecata
2-Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu competenta executionala
3-Penalitatile,legal pot fi aplicate in cazul in care debitorul isi asuma responsabilitatea sa nu achite in termenul stabilit debitul in evidenta
In cazul dv daca prin acordul de mediere partile au convenit achitarea integrala a debitului in termen de n luni,pana la decaderea termenului nu pot fi aplicate penalitati
alegeti alt administrator, cu alt bagaj de cunostinte.
Doamna,
Penalizarile se calculeaza pana ce toata suma pusa in discutie se achita. Sigur, acest lucru putea sa vi-l spuna si administratorul, insa pentru clarificari discutati cu seful acestuia - presedintele as. prop., ori un membru al com. de cenzori.
Raspunsul este foarte simplu: orice suma neachitata se penalizeaza, indiferent ca s-a facut medierea sau ca e data hotarare judecatoreasca, dar suma nu s-a platit integral.
Se penalizeaza in continuare tot ce ramane neachitat pana la stingerea tuturor restantelor.

Evident, ce s-a platit nu se penalizeaza, numai ceea ce inca nu s-a platit.
Asta mie personal mi se pare un abuz.Daca s-a ajuns la un acord de mediere si tu vii si pui in continuare penalizari cand se va stinge acel debit?Din ceea ce spune dna nu numai ca restantele nu scad sub nici o forma, din contra ele cresc. Si atunci stai si te gandesti, de fapt care este interesul administratorului sau al presedintelui?

Alte discuții în legătură

Esalonare datorie intretinere Danut-a Danut-a Buna seara, intampin o problema la asociatia de locatari unde locuiesc si anume, am o restanta la intretinere , am solicitat asociatiei esalonarea datoriei, am ... (vezi toată discuția)
Este legal să se perceapă penalități la un debit stabilit prin hotărâre judecătorească? robert477 robert477 Buna ziua! In baza unei hotarari judecatoresti pentru neplata intretinerii si a penalitatilor, am fost executat silit. In baza unui acord cu Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)