Buna seara! Am si eu o problema cu asociatia de propietari. Au incheiat bunicii mei, un acord de mediere, la mediator, cu administratorul asociatiei de propietari. Desi au achitat luna de luna, odata rata intreaga, odata 75%, alta data iar rata intreaga si tot asa, datoria nu s-a stins ba chiar a crescut, aproape s-a dublat. Administratorul mi-a spus ieri ca nu scrie nicaieri in lege ca nu are dreptul sa imi aplice penalizari in continuare de 0.2% pe zi, la suma trecuta din acordul de mediere. Am cerut ajutorul unei doamne avocat, aceasta impreuna cu bunicii mei, au facut o cerere catre administrator prin care sa ne arate si noua detaliat cum prevede legea, modul de calcul al penalizarilor si cum de s-a ajuns la o suma astronomica de penalizari, acesta a scris un numar de inregistrare pe cerere, apoi l-a sters cu pasta corectoare si mi-a returnat-o mentionand ca el nu stie cui sa ofere un raspuns. A mentionat faptul ca legea nu ii interzice sa ne ia in continuare penalizari la suma din acordul de mediere si ca nu are ce sa ne faca, ca noi trebuie sa platim. Eu stiam ca daca nu respectam contractul de mediere si nu achitam NIMIC timp de 90 zile abia atunci, se poate sesiza cineva, si abia atunci sa ni se perceapa alte penalizari. Sper ca m-am facut inteleasa, sa imi explice si mie cineva daca este legal sa ni se perceapa in continuare penalizari zilnice la suma trecuta in acordul de mediere. Am citit contractul de mediere nu scrie nimic legat de acest aspect in el! Multumesc
Noi avem in asociatie pe cineva care are un acord de mediere de genul asta.Cand vine si plaeste..500 lei de ex...I se scad din intretinere restanta o parte si din penalizari o parte.Va dati seama ca ii acopera doar o luna.Doar pentru luna aia nu se mai calculeaza penalitati.In rest penalitatile curg...timpul trece,se adauga zile.Plus ca acordul de mediere este pentru o anumita restanta si o anumita perioada.Dar si ce nu este prins acolo genereaza penalitati.