avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare costuri deplasare/delegatie dupa ce mi-am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare costuri deplasare/delegatie dupa ce mi-am dat demisia

Buna ziua

firma doreste sa recupereze costurile pe care le-a facut cu mine intro delegatie la firma mama in Germania, (delegatie pe care directorul o considera scolarizare), nu am nici o diploma la mana.
Dupa ce ne-am intors eu mi-am inaintat demisia.

Aceste costuri imi sunt impuse ( vor fi scazute din ultimul meu salariu.).
Directorul a impus acest lucru printro hotarre luata de dansul.

Intrebarea mea este daca e legal sa imi scada din salariu , dupa ce am facut aceasta vizita in Germania la sediul mama pe banii firmei.
Nu am semnat nici un act/document inainte sa plec si nici dupa, desi mi se cere sa citez''iau la cunostinta de aceast act'', cu o semnatura.
Elegal ce face firma?
Menetionez ca sunt in preaviz.


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 14 Martie 2016
1. Pentru recuperarea prejudiciului produs de salariati, angajatorul are la indemana urmatoarele solutii:
- acordul partilor
- actiunea in justitie

2. Pentru retinerile nelegale puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta.

buna ziua,

intrebarea mea este daca este legal ca aceste costuri ( diurna transport cazare) sa imi fie mie imputate, am mai lucrat la alte firme dar nic una nu mi-a spus ca trebuie sa platesc din banii mei aceste deplasari in afara?
E legal sa imi fie imputate, nu a fost o scolarizare care sa coste bani , pur si simlu o vizita sa vad modul lor de lucru.
Multumesc
Nu este legal ce face acel angajator. Nu se pot retine asa ceva din salariu, atat timp cat ati fost trimis in delegatie de acesta.
multumesc de raspuns, dar cum ar fi mai bien sa fac , sa ii trimit o instiintare ca ceea ce vrea sa faca ( adica oprirea din salariu) este ilegala sau sa astept sa vad salariu si dupa sa ii dau o notificare ca il dau in judecata daca nu imi da toti banii?

Nu as vrea sa ajung al judecata si de aceea zic ca poate ar fi mai bien sa il anunt ca face o ilegalitate.
rog un punct de vedere.
Este bine cum doriti sa procedati , insa in paralel cu actiunea in instanta puteti sesiza si ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii neplatite si salarii compensatorii magdabip magdabip Buna ziua, Am fost angajata la o firma romano-germana de scari interioare. Datorita unor probleme aparute in Germania, firma a intrat in reorganizare ... (vezi toată discuția)
25% din salariu neplatit emyshe emyshe Ce se poate face in situatia in care angajatorul nu-ti plateste cateva luni salariul intreg, adica 25% din salariu iti este retinut si nici nu stii cand il vei ... (vezi toată discuția)
Va trebui sa platesc ??? ajax_lucian ajax_lucian Buna ziua, Am semnat un act aditional la contractul de munca in care este specificat cluaza legata de formare . Contractul din cate se observa este pe 1 an ... (vezi toată discuția)