avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire nerezidentiala cu sediu firma
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire nerezidentiala cu sediu firma

Am o a doua casa nerezidentiala in care am sediu o firma ce nu mai are activitate de 5 ani (toate utilitatile sunt platite pe persoana fizica}
Mentionez ca la registrul comertului nu am inregistrat incetarea activitati dar din declaratiile depuse la Anaf rezulta acest lucru.
Cum trebuie sa procedez?
-Tebuie sa evaluiez imobilul si sa declar pana la 31.03.2016 la primarie pt calculul impozitului sau nu?
Am fost la un evaluator care mi-a spus ca nu vrea sa-mi ia banii degeaba deoarece nu m-as incadra in situatia in care trebuie sa depun aceasta declaratie in situatia data.
Nu stiu ce sa mai cred.
Cel mai recent răspuns: sarar , utilizator 11:35, 10 Martie 2016
Criteriul dupa care trebuie sa va ghidati e acela al codului caen. Adica va uitati in certificatul constatator pe care vi l-au dat de la registrul comertului cand ati infiintat firma si acolo se vede daca cu codul caen respectiv, la acea adresa aveti doar sediu social sau si desfasurati activitatea.
Adica cand infiintati firma aveti acele multe coduri caen in statut si apoi, cand incepeti sa lucrati efectiv si sa obtineti venituri, va autorizati o parte din ele la aceasi adresa cu cea a sediului social sau la un alt punct de lucru. Daca aveti doar statutul fara sa fi autorizat niciun cod caen ca activitate efectiva e cel mai simplu.
Si in general nu conteaza daca nu ati desfasurat activitate, daca nu ati declarat asta la registrul comertului sa se vada asta din actul constator, nu va crede nimeni.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit spatiu ne si rezidential clyde2010 clyde2010 Sunt pfa si pana in 2015 am avut contr.de comodat intre mine ca pfa (comodatara)si intre mine+sotia (comodanti),pentru una camera cu destinatie birou,cu acces ... (vezi toată discuția)
De aprox 1 luna am si activitate pe firma Cdinu27 Cdinu27 Buna seara! Am sediul social in apartament, de aprox 1 luna am si activitate pe firma ( ambalare colete sau predare produse in afara apartamentului). Trebuie ... (vezi toată discuția)
Nu se desfasoara activitate economica la sediul social? nou antreprenor nou antreprenor Salutare. Am infiintat prima mea societate comerciala cu sediul social in apartamentul in care locuiesc. La inregistrare am declarat ca nu se desfasoara ... (vezi toată discuția)