Salut. Aseara 06.03.2016 dupa meciul Dinamo - fcsb la iesirea din stadion a venit un jandarm la mine care mi-a spus sa vin cu el, dupa ce m-am dus unde am fost chemat am fost legitimat si tinut vreo 40minute dupa care am primit o amenda in valoare de 250lei (in 48h) pe motiv ca am folosit materiale pirotehnice.
Problema este ca eu nu am folosit niciun material pirotehnic(petarde,fumigene si alte chestii). Nustiu pe ce dovezi am primit aceasta amenda din moment ce eu nu am pus mana pe asa ceva. Mentionez ca nu am semnat nimic.
Este pentru prima data cand patesc asa ceva si am inteles ca pot depune o contestatie la Judecatoria sectorului 2. Ce pot face in aceasta privita ? Ma puteti ajuta cu cateva informatii. Multumesc.
Ati fost lipsit de libertate mai mult decat timpul necesar verificarii documentelelor de identitate si a complectarii PV .
Amenda e bine sa o platiti in 48h pentru a beneficia de 1/2 din cuantum acest fapt (plata) nu inseamna in mod automat recunoasterea faptei ci numai ca ati vrut sa beneficiati de prevederile legale ,ca orice cetatean.
Ati fost condus intr-o incapere/ loc ingradit si retinut acolo cum? Vi s-a cerut timp de 30' sa semnati PV iar celelalte persoane au fost eliberate imediat dupa ce au fost legitimate?
Daca stiti ca ati aruncat nu mai insistati ,pe tribune sunt camere de securitate si posibil sa va fi vazut si un jandarm .
Dac nu , contenstati in termen.
Am fost condus de jandarmerie putin mai incolo de ceilalti, nu am fost dus in nici o incapere sau loc ingradit. Nu s-au rugat de mine sa semnez PV doar le-am spus ca nu semnez si au spus ok, ai dreptul sa il contesti in termen de 15 zile.
Daca dadeam cu torte semnam si ma multumeam cu o amenda de 250lei in 48h si imi tineam gura tinand cont ca pentru aprinderea unei torte pe stadion poti lua de la 6luni la 5 ani daca nu ma insel.
...
In primele 5 minute am fost legitimat apoi am stat cc 25minute degeaba pe acolo incercat sa le explic ca eu nu am pus mana pe niciun fel de material pirotehnic sau petarde apoi mi-au facut PV in 10minute si am plecat deoarece nu am vrut sa semnez.
Celelalte persoane retinute au fost lasate sa plece in 10minute maxim dupa ce au fost legitimati si pozati de catre jandandarmerie.