avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate dizolvata - impozit pe profit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate dizolvata - impozit pe profit

Buna ziua!

Am o intrebare ref. la impozitul minim. S-a primit de catre SC somatie de la Finante pt plata impozitului pe profit. Banuiesc ca e vorba de impozitul minim, caci SC nu a avut absolut nicio activitate. Pentru respectiva SC s-a dispus dizolvarea, la cererea ONRC, in data de 8 aprilie 2009 (aceasta e data pronuntarii). Nu s-a facut recurs. Asadar trebuie sau nu platit impozitul? Sau este o greseala a celor de la finante?

Va multumesc.

Mentionez ca in titlul executoriu si in somatie cei de la Finante au fost foarte zgarciti in exprimare, asa ca nu am gasit nicio explicatie....deci nu am inteles de ce trebuie platit.....data pronuntarii dizolvarii fiind anterioara datei legii privind impoz. forfetar....
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 13:00, 6 August 2009
Daca societatea este in dizolvare la registrul com. inseamna ca s-a numit un lichidator care va lichida firma si radierea se va face din oficiu de catre ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl cu asociat unic krismon krismon buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Este vorba de un SRL cu asociat unic, fara datorii, ce a fost radiat la data de 31.03.2011 (data ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firma dizolvata juridic de onrc anterior 2009? mihailus mihailus Prezint situatia critica a unei firme in speranta ca voi obtine informatii ce ma vor ajuta pentru identificarea solutiei optime atat mie cat si, probabil, ... (vezi toată discuția)