avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare din tara fara acordul tatalui

buna ziua...am un baietel de 3 ani facut intr -o relatie de concubinaj,nu am ajuns in instanta pt custodie deloc,problema sta in felul urmator.tatal copilului este in strainatate si eu la randul meu vreau sa plec in acceiasi tara si acelasi oras in care se afla el..familia mea locuind acolo..dar el nu este de acord,insista sa locuiesc in romania unde ma descurac foarte greu..ce as putea sa fac..ce sanse am sa plec din tara fara acordul lui?
V-ati muta cu familia dvs ?
Fie cereti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca daca aveti motive intemeiate ( nu stiu care e relatia tatalui cu copilul), fie sa exercitati in comun autoritatea parinteasca, sa se stabileasca locuinta copilului la dvs in strainatate, acolo unde veti locui si tatal sa plateasca pensie raportat la veniturile din tara respectiva. Implicit instanta sa suplineasca acordul tatalui pt iesirea din tara si emiterea unui pasaport simplu sau crds.
Procesul va dura, va trebui sa il citati pe tatal acolo unde e,.
Mai aveti varianta sa cereti ca instanta sa suplineasca acordul tatalui pt iesirea din tara, iar ajunsa in tara respectiva sa va judecati acolo cu tatal pt stabilirea domiciliului copilului la dvs si autoritate parinteasca, insa va trebui apoi sa urmati procedurile in tara pt recunoasterea unei hot pronuntate in strainatate, asta daca vreti sa mai veniti in Romania si sa plecati din nou.

eu am procura pt tot anul dar pasaportul expira in iunie,eu pot pleca acum din tara..pot sa il dau in judecata acolo?pe mine ma intereseaza mai mult pasaportul...pt gradininta
da, mergeti acolo si va judecati acolo.
multumesc frumos pt raspuns
Cereti stabilirea locuintei copilului acolo, dar Romania e competenta teritorial.

Alte discuții în legătură

Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)
Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)