avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Amenzi - debitor decedat - datorie primarie
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Amenzi - debitor decedat - datorie primarie

Buna ziua

In cazul in care un debitor (persoana fizica) avea amenzi contraventionale, acesta a decedat si conform codului fiscal (art. 23, 27) mostenitorii nu devin succesori ai resentelor, in cazul acesta primaria poate sa scada (sa anuleze) aceste datorii? daca da, in baza de ce document? si care ar fi baza legala?

Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 09:41, 21 Martie 2016
Potrivit cod procedură fiscală, art 27, alin 2 și art 266, alin 3, amenzile persoanei decedate se scad din evidențele fiscale în baza certificatului de deces.

Consultați:
[ link extern ]
Multumesc, insa conf. art. 266 (3) "Anularea se face si atunci cand organul fiscal constata ca debitorul persoana fizica este disparut sau decedat fara sa fi lasat venituri ori bunuri urmaribile", in cazul nostru debitorul decedat are bunuri urmaribile...
Care bunuri? Bunurile nu au fost preluate de moștenitori?
Succesiunea nu s-a facut, nici nu se va face in curand. Defunctul are terenuri si cladiri.
Pentru a intra dvs în posesia bunurilor pentru a le vinde în vederea acoperirii obligațiilor fiscale ale persoanei decedate trebuie constatată succesiunea vacantă de către un notar.
Secretarul unitatii administrativ-teritoriale se va adresa cu cerere de deschidere a acestei proceduri unui notar public. În situatia în care, în urma acestei proceduri, notarul va constata vacanța succesorală , el va elibera un certificat de vacanță succesorală.

Alte discuții în legătură

Obligatii restante ale persoanei decedate? sorina_elena sorina_elena Buna ziua. Va rog sa binevoiti a-mi elucida urmatoarea problema intampinata. Un contribuabil a decedat lasand in urma bunuri urmaribile dar totodata si ... (vezi toată discuția)
Impozitul si amenzile decedatului ionutz23 ionutz23 Buna ziua, Socrul meu a decedat acum aproximativ 50 de zile. Are o masina pe numele lui si interesandu-ma la Administratia locala de taxe si impozite ar ... (vezi toată discuția)
Scadere debite ukzspan ukzspan Daca un om a decedat si are amenzi neachitate, acestea se scad pe baza certificatului de deces. Va rog unde scrie treaba aceasta (in afara de art. 176 ... (vezi toată discuția)