avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... calcul gresit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

calcul gresit

Am introdus actiune de constatare a intervenirii termenului de prescriptie a dreptului de a mai cere executare silita mai devreme cu 15 zile, adica hotararea emisa in 19.12.2012 a ramas definitiva prin neapelare in 1 februarie 2013, iar eu am introdus actiunea pe 15.01.2016. Am si achitat diferenta de taxa de timbru la cererea instantei, taxa ce trebuia achitata in termen de 10 zile de la data comunicarii acesteia prin posta. Ce este de facut? Sa introduc o noua actiune identica ca cererea sa fie inregistrata dupa termenul de 1 februarie 2016, data la care se prescriu creantele ?
Cel mai recent răspuns: petrulili , utilizator 08:37, 16 Martie 2016
Depinde de natura creantelor, daca sunt creante succesive, prescriptia dreptului la actiune incepe sa curga de la data la care fiecare prestatie devine exigibila.
Nu sunt succesive, este vb de sulte, care nu s-au constituit ipoteci intrucat nu exista carte funciara.
Pot sa imi retrag cererea si sa o introduc din nou ? Mi se returneaza taxa de timbru platita prima data ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile de prescriere a sultei si stergera ei din cartea funciara eugen43 eugen43 Buna ziua Va rog sa ma informati care sunt conditiile de prescriere a unei sulte si ce trebuie fact pentru stergerea acesteia din cartea funciara tinand cont ... (vezi toată discuția)
Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru constatarea prescriptiei sultei si stergerea acesteia din cartea funciara milea_c milea_c In anul 2008 a avut loc iesirea din indiviziune a mostenitorilor L, M, N si S, dar in certificatul de mostenitor, eliberat inainte de 1989, se preciza ca numai ... (vezi toată discuția)