avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna seara...ma ajutati va rog? Lucrez la o institutie bancara ce sustine ca nu are contract colectiv de munca.Are 419 angajati si nu exista un sindicat, ci doar reprezentanti ai salariatilor, persoane despre care nimeni nu stie nimic.Nu ii putem contacta. Am primit o notificare de concediere colectiva care s-a cerut a fi semnata.Deoarece mi se ofera doar un salariu comp.am solicitat contractul colectiv de munca. Mi s-a raspuns ca nu exista.Ce pot face in continuare? Ii pot actiona in instanta? Se poate sa nu existe acest document intr-o companie nationala? Mentionez ca am o vechime de 8 ani in aceasta institutie si tind sa cred ca exista acel contract ,dar nu stiu cum il pot obtine.Conform Codului Muncii...nu sunt obligati sa detina un asemenea contract??Multumesc frumos!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 10 Martie 2016
Incheierea unui c.cm. la nivel de unitate nu este obligatorie, legea reglementeaza doar ca, negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

Va puteti interesa la ITM, printr-o cerere, daca exista sau nu ccm incheiat la nivel de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)
Cum pot verifica existenta (sau nu) a contractului colectiv de munca la nivel de unitate? imosoft imosoft Buna ziua, Cum pot verifica existenta (sau nu) a contractului colectiv de munca la nivel de unitate pentru firma la care lucrez? As prefera sa fac acest ... (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)