avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preluare credit prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preluare credit prima casa

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un sfat daca puteti. De curand m-am hotarat sa ii vand fratelui meu un apartament luat prin prima casa acum un an de zile ,am fost la banca acolo i-a aceptat cererea am facut toate actele toate bune si frumoase dar ieri la notar cand am facut antecontractul mi-a spus ca va trebui sa platesc 3% din pretul apartamenului , dar specific vanzarea se face astfel prin preluare credit prima casa deci eu nu iau nici un ban ,fratele meu imi preia creditul prima casa. nici macar evaluare nu se mai face practic este simplu imi preia creditul .intrebarea mea este chiar trebuie sa platesc la stat 3 % din moment ce eu nu primesc nci un ban si in antecontract si contract vanzare -cumpare este specificat foarte evidenta ca vanzarea se face prin preluare credit .Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:57, 10 Martie 2016
Este vorba despre impozitul pe vanzare datorat statului.

Codul fiscal:

ART. 77^1 Definirea venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal
(1) La transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează astfel:

a) pentru construcţiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum şi pentru terenurile de orice fel fără construcţii, dobândite într-un termen de până la 3 ani inclusiv:
- 3% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobândite la o dată mai mare de 3 ani:
- 2% până la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depăşeşte 200.000 lei inclusiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de impozit pentru venitul din vanzare casa de locuit ana55 ana55 care este cota de impozit pentru venitul din vanzare casa de locuit (vezi toată discuția)
Impozit de plata la vanzarea unei proprietati in val. de 50.000 eur (casa+teren) boghi102006 boghi102006 Care este valoarea impozitului ce trebuie sa-l platesc la vanzarea unei proprietati, (casa plus teren), dobandita prin mostenire in urma decesului parintilor ... (vezi toată discuția)
Impozit vanzare apartament ContSters78406 ContSters78406 Pentru un apartament care este obtinut dintr-o mostenire, mostenire dezbatuta in termenul legal de 2 ani, locuinta cumparata in urma cu 9 ani, care mai este ... (vezi toată discuția)