avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Infiintare poprire salariat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Infiintare poprire salariat

Buna ziua! As dori sa stiu daca o firma de recuperari datorii poate soma un angajator sa infiinteze poprire pe veniturile unui salariat, fara a exista o hotarare a unei instante. Stiam ca numai instanta de judecata poate hotari infiintarea unei popriri pe salariul unui salariat, in vederea recuperarii unei datorii catre o banca si ca un executor judecatoresc nu are acest drept fara a fi investiti de instanta. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 09:13, 11 Martie 2016
Inainte de a se institui poprire pe conturile dvs. trebuie sa existe un titlu executoriu - investit cu formula executorie. Somatia si incuviintarea de incepere a executarii silite trebuie sa vina din partea unui executor. In 15 zile de la luarea la cunostinta sau primirea instiintarii de executare silita aveti drept de a contesta executarea.
Multumesc pentru raspuns. Eu as vrea sa stiu daca executorul judecatoresc poate dispune infiintarea popririi fara a avea o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Depinde de momentul în care a început executarea silită, dacă a fost înainte de februarie 2016, da, poate.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Multumesc pentru promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie in baza unui titlu executoriu emis de un executor giulia1973 giulia1973 Poprire pensie in baza unui titlu executoriu emis de un executor, (titlu executoriu care are ca obiect in proportie de 95% onorariul respectivului ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere datorie adi_68 adi_68 Speta ar fi aceasta: in 2006 s-a contractat un credit de nevoi personale pe o durata de 10 ani (suma aprox.18000 lei, cred). Ultima plata s-a facut in iunie ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)