avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanta garantata partial prin BO
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanta garantata partial prin BO

Buna ziua. Va rog indrumati-ma in aceasta situatie: intre societatea noastra si o alta societate a fost incheiat un contract de prestari servicii in baza caruia am emis 3 facturi (total 30.000 lei). Nici una achitata pana in acest moment, desi toate scadente, si comunicate postal debitorului.
Am vrut sa inaintam ordonanta de plata, insa debitorul ne-a dat un BO, pe o anumita suma- partiala (5000 lei), nicidecum toata creanta, promitandu-ne si alte bilete la ordin, pe care insa nu le-am primit pana in acest moment.
BO a avut scadenta in 28.02.2016. L-am introdus dar a fost refuzat de banca. Este un BO avalizat de catre o alta societate.
Intrebarea este: ce avem de facut acum? Practic avem un BO pe suma de 5000 de lei refuzat de banca, o promisiune pentru alte BO, si o creanta restanta.
Sa facem ordonanta de plata? Sau ce putem face sa ne recuperam suma de bani?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:08, 11 Martie 2016
Ordonanta de plata pt toata suma. Daca BO nu are acoperire, il aveti degeaba. Plus inca alte cateva promisiuni de nimicuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat refuzat de banca. exista solutie? nyusziful nyusziful Buna dimineata. Va rog indrumati-ma in aceasta situatie: intre societatea noastra si o alta societate a fost incheiat un contract de prestari servicii in baza ... (vezi toată discuția)
Ajutor- bilet la ordin in alb-avalizat- e nul? siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] Bilet la ordin in alb Va rog sa ma ajutati cu materiale sau opinii in legatura cu urmatoarea speta. Administrator fiind la o societate am avalizat un BO ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)