Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanta garantata partial prin BO

Buna ziua. Va rog indrumati-ma in aceasta situatie: intre societatea noastra si o alta societate a fost incheiat un contract de prestari servicii in baza caruia am emis 3 facturi (total 30.000 lei). Nici una achitata pana in acest moment, desi toate scadente, si comunicate postal debitorului.
Am vrut sa inaintam ordonanta de plata, insa debitorul ne-a dat un BO, pe o anumita suma- partiala (5000 lei), nicidecum toata creanta, promitandu-ne si alte bilete la ordin, pe care insa nu le-am primit pana in acest moment.
BO a avut scadenta in 28.02.2016. L-am introdus dar a fost refuzat de banca. Este un BO avalizat de catre o alta societate.
Intrebarea este: ce avem de facut acum? Practic avem un BO pe suma de 5000 de lei refuzat de banca, o promisiune pentru alte BO, si o creanta restanta.
Sa facem ordonanta de plata? Sau ce putem face sa ne recuperam suma de bani?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:08, 11 Martie 2016
Ordonanta de plata pt toata suma. Daca BO nu are acoperire, il aveti degeaba. Plus inca alte cateva promisiuni de nimicuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat refuzat de banca. exista solutie? nyusziful nyusziful Buna dimineata. Va rog indrumati-ma in aceasta situatie: intre societatea noastra si o alta societate a fost incheiat un contract de prestari servicii in baza ... (vezi toată discuția)
Ajutor- bilet la ordin in alb-avalizat- e nul? siwde... [cont sters la cererea user-ului] siwde... [cont sters la cererea user-ului] Bilet la ordin in alb Va rog sa ma ajutati cu materiale sau opinii in legatura cu urmatoarea speta. Administrator fiind la o societate am avalizat un BO ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)