avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare CCC

Buna ziua
Am si eu o intrebare. Sotia mea o sa nasca in data de 15.05.2016(+-), si nu are cotizatie platita decat 11 luni eu o sa am aproape 12 luni dar nu o sa am nici eu in total.
Vreau sa va intreb daca o sa pot sa depun actele pentru CCC? dupa cele 63 de zile(concediu de lauzie) eu o sa am 12 luni platite in cotizatie sau poate si sotia mea?
Astept un raspuns va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
Papai-, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:41, 14 Martie 2016
Papai- a scris:
Scuzati de pe telefon nu pot sa raspund pe forum nu am gresit cu data cand am inceput sa lucrez,numai ma informez din timp ca timpul trece, nu inteleg cum e cu luni eligibile iunie 2015-mai 2016 asta e numai 11 luni.

1. Dvs. ati scris ca sotia va naste in jur de 15.05.2016.

2. Apoi tot dvs. ati scris ca ea a inceput sa lucreze pe data de 15.06.2016 ceea ce nu se oate deoarece noi acum suntem deabia in luna martie.

3. - Daca sotia a inceput sa lucreze din luna iunie 2015, indiferent ca a lucrat mai putin de o luna, cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC sunt iunie 2015 - mai 2016.
- Nu sunt 11 luni ci sunt 12 luni deoarece se admit si fractiunile de luna asa cum v-am aratat
in mesajul din 12 martie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Lauraalexia Lauraalexia Buna ziua! Am si eu o intrebare. Vreau sa stiu daca ma pot incadra la idemnizatia de creștere a copilului.. Am fost in somaj din noiembrie pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2016 Myahella Myahella Buna ziua, Sunt viitoare mamica si ma intereseaza cum e cu calcul privind indemnizatia de crestere a copilului. Concret: eu in luna iulie 2016 ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil bobolotionel bobolotionel daca am fost angajat in din 15 07 2015 si sotia naste in iunie 2016 am dreptul la concediu de crestere al copilului? (vezi toată discuția)