avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare sentinta romaneasca in Spania, sechestru pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare sentinta romaneasca in Spania, sechestru pe imobil in Romania

Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei pensiei alimentare conform cu veniturilor pe care el le obtine in Spania. Suma neplatita acumulata este destul de mare. Am cerut instituirea sechestrului pe locuinta lui din Spania si judecatoria spaniola a acceptat si a instituit acest sechestru dar am descoperit ca pe locuinta lui deja pusese sechestru banca pt ca el nu platea ipoteca. Sechestrul bancii este inaintea sechestrului meu si daca banca vinde locuinta suma obtinuta nu va acoperi nici macar ceea ce el datoreaza bancii.
Fostul sot detine si un apartament in Romania. Cum as putea obtine instituirea sechestrului pe apartamentul lui din Romania?
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2016
cuziamusia, utilizator
deci, pot cere executare si in Romania, independent de executarea in Spania?
ori, pot cere instantei spaniole sa puna sechestru preventiv si pe proprietatea din Romania?
daca repetati intrebarea, nu avansam..
mergeti la un executor aici in Romania. Nu o sa puna din Spania sechestru pe un imobil in Romania.
Aveti o hot romaneasca, e titlu executoriu, o puteti pune in executare si in Romania. Imobilul il avea de atunci banuiesc, nu inteleg de ce ati inceput executarea in Spania.
Daca se trezea cu somatie imobiliara, platea imediat.
sfatuita, am inceput executarea in Spania pt ca el are domiciliul in Spania si in sentinta care se executa este obligat sa plateasca 25% din venitul net pe care il obtine in Spania.
de aici si indoielile mele asupra faptului, daca sentinta se poate executa in acelasi timp si in Romania s-au nu.
revin si formulez altfei intrebarea; legislatia romana permite ca aceiasi sentinta sa fi executata in acelasi timp de doi executori diferiti (unul in Spania si altul in Romania, in acest caz)?
Dar sunteți sigură că mai are casa din România în proprietatea lui? Avea tot timpul să o vândă când s-a trezit încolțit, să o salveze de la o posibilă scoatere la licitație. Ați luat o țeapă în Spania, nu este exclus să pățiți la fel și în România.

Alte discuții în legătură

Executare de două ori pentru aceeași presupusă sumă datorată, în spania și apoi în românia dan_plescan dan_plescan buna ziua. sunt rezident permanent in Spania iar fosta sotie rezidenta in Romania a pus in executare in Spania o sentinta romaneasca de acum 4 ani care ma ... (vezi toată discuția)
Prescriptie drept de a cere executare silita pensie intretinere minor cuziamusia cuziamusia Buna ziua. Poate cineva stie cand prescrie dreptul meu de a cere si obtine executarea silita in Romania? Pentru cati ani retroactiv am dreptul sa cer si sa ... (vezi toată discuția)
Executare diferenta acumulata prin plata pensiilor in cota mai mica cuziamusia cuziamusia Buna ziua Avem de nevoie de putin ajutor. In august 2010 am cerut si in decembrie 2010 am obtinut Sentinta care obliga tatal la plata pensiei pentru fiu de ... (vezi toată discuția)