avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Vatamat prin contract public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Vatamat prin contract public

Primaria a concesionat un serviciu public.
Am suferit vatamare intrucat asociatia care a beneficiat de concesionarea serviciului public nu isi face treaba corespunzator.

art. 18 alin. (4) Atunci când obiectul acţiunii în contencios administrativ îl formează un contract administrativ, în funcţie de starea de fapt, instanţa poate:

c) impune uneia dintre părţi îndeplinirea unei anumite obligaţii;

Daca asociatia nu si-a executat corespunzator prestatia, pot sa solicit instantei sa oblige primaria sa faca prestatia respectiva? Sau viceversa??

Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:01, 17 Martie 2016
pot sa solicit instantei sa oblige primaria sa faca prestatia respectiva?

Asta cel mai probabil, adică să acționați în instanță autoritatea publică responsabilă, cel mai probabil Primarul, și să cereți obligarea acestuia la prestarea respectivului serviciu și plata unor daune morale/materiale pentru prejudiciul cauzat.
Atenție, cel mai probabil calitate procesuală pasivă are Primarul, în temeiul Art. 63 alin (1) lit. d) din Legea nr. 215/2001.
Acum, poată să depindă și de problema concretă.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
cismasu, utilizator
Desigur, dar eu intreb daca poate instanta sa oblige si cocontractantul primariei, care e asociatie privata, sa faca prestatia pe care a subcontractat-o de la primarie!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala pasiva a u.a.t. in actiunea de anulare a autorizatiei de construire.buna ziua! am initiat o actiune in instanta fata de u.a.t a localitatii ... raducris77 raducris77 Buna ziua! Am initiat o actiune in instanta fata de U.A.T a localitatii reprezentata legal prin primar si fata de beneficiarul unei autorizatii de construire ( ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua, Vă rog să vă spuneţi părerea cu privire la următoarea speţă: V-aţi judecat într-un proces de contencios în care pârâtul a fost ... (vezi toată discuția)